Επιτυχημένη η Μουσική Εκδήλωση των Συλλόγων ΑΣΣΥ (ΣΑΣΜΥ-ΣΑΣΜΥΝ-ΣΑΣ)

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Μουσική Εκδήλωση Συλλόγων ΑΣΣΥ

«Παραδοσιακοί Σκοποί του Ελληνισμού»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024,  στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Παραδοσιακοί Σκοποί του Ελληνισμού», που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ (Σ.Α.Σ), ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Α.Σ.Μ.Υ.) και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Α.Σ.Μ.Υ.Ν).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ζαφείριος Κουτελιέρης, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ο κ. Αθανάσιος Κ. Μπούρας, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλευτής Πειραιώς με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παύλος Χρηστίδης Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Νίκος Παπαναστάσης Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας με το Κ.Κ.Ε. και ο Αντγος ε.α. και πρώην Βουλευτής Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκος Μανωλάκος.

Εκ μέρους των Γενικών Επιτελείων παρέστησαν, ο Δκτης ΔΑΕ Υπτχος (Ι) κ. Αλέξανδρος Κομητούδης ως εκπρόσωπος των κ. κ. Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ, ο Σχης (ΕΜ) κ. Γεώργιος Ντερέκης ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΣ και ο Απχος (Ο) Νικόλαος Παναγιωτούνης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ. Επίσης παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου της Αθήνας κ. Θωμάς Γεωργιάδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Χάρη Δούκα, ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Απτχος (Ι) κ. Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, ο πρόεδρος του ΜΤΝ Ανχος ΠΝ ε.α. κ. Βελισσάριος Παππάς, ο πρόεδρος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος Απτχος (Ι) ε.α.  κ. Στυλιανός Αλεξόπουλος, ο Απτχος (Ι) ε.α. κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλας πρόεδρος της ΕΑΑΑ, ο Ανχος (Μ) ΠΝ ε.α. Μανωλιουδάκης Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ, ο Υπστγος (ΠΖ) ε.α. Μπολώσης Χρήστος ως εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ, ο  Ασμχος κ. Σοκότης Χαρίσιος ως εκπρόσωπος του Δκτη ΣΜΥΑ, λοιποί εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτειακών αρχών, εκπρόσωποι Συλλόγων και Συνδέσμων των Ε.Δ. και των Σ.Α., Αξκοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία και των τριών κλάδων των Ε.Δ. και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσία του Σμχου ε.α. κ. Παναγιώτη Μερτίκα, 94 ετών, αποφοίτου της 1ης σειράς ΣΤΥΑ κι επιτίμου προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας και τα προβλήματα υγείας του, δηλώνει πάντα παρών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αίτημά μας για την συμμετοχή αντιπροσωπειών Σπουδαστών των ΑΣΕΙ και Δοκίμων των ΑΣΣΥ, για λόγους που δεν γνωρίζουμε και που θα κοσμούσαν με τα νειάτα και την λεβεντιά τους ακόμα περισσότερο την εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό των προσκεκλημένων και με σύντομη εισαγωγική ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ Σμχο (ΤΤΗ) ε.α. Βασίλειο Τσιλιγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στους καταστατικούς σκοπούς και τις προσπάθειες των Συλλόγων Αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών για την βελτίωση του επιπέδου και την Ακαδημαϊκή αναβάθμιση των Σχολών και την επίλυση βαθμολογικών και μισθολογικών θεμάτων των Αποφοίτων τους.

Εστίασε κυρίως στο παράλογο οι σπουδαστές των ΑΣΣΥ που εισέρχονται σε αυτές ως σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με πανελλήνιες εξετάσεις, υψηλότατες βαθμολογίες και φοιτούν επί τρία έτη, να λαμβάνουν πτυχίο ισότιμο με τίτλο μεταδευτεροβάθμιου ΙΕΚ, και να χρειάζεται να φοιτήσουν ξανά σε προπτυχιακό επίπεδο, για να μπορούν να εγγραφούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ, συναφή με την ειδικότητα-εξειδίκευσή τους.

Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα «Altera Musa», μας ταξίδεψε σε γνώριμους παραδοσιακούς σκοπούς του ελληνισμού, μέσα από πρωτόγνωρες μουσικές διαδρομές με κλασσικές και τζαζ προσεγγίσεις, που μας ξύπνησαν γλυκιές αναμνήσεις κι εμπλούτισαν το μουσικό μας υποσυνείδητο.

Στο τέλος της εκδήλωσης εκ μέρους των Συλλόγων ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Μ.Υ. Υπγος (ΠΖ) ε.α. κ. Ευάγγελος Στέφος προσέφερε ανθοδέσμη στην μαέστρο και ιδρυτή του μουσικού σχήματος «Altera Musa» κα Αθηνά Παυλάκη – Πηρούνια και ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Μ.Υ.Ν. Υπχος (Ε) ε.α. κ. Παύλος Σοφικίτης προσέφερε αναμνηστική πλακέτα με τους θυρεούς των Συλλόγων, ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης στον αποκλειστικό χορηγό της μουσικής εκδήλωσης Ανθσγό (ΤΜΑ) ε.α. κ. Γεώργιο Πηρούνια της 23ης σειράς ΣΤΥΑ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μικροδεξίωση στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Διαπιστώσαμε ότι τα μέλη μας αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και πέρα από την συμμετοχή τους, δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους και την διάθεση συμμετοχής και προσφοράς και σε άλλες εκδηλώσεις. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μελών μας Αποφοίτων ΑΣΣΥ συμφώνα με τα καταστατικά μας και τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων.

Θα προσπαθήσουμε όμως παράλληλα να πραγματοποιούμε συχνά παρόμοιες εκδηλώσεις διακλαδικά, όχι μόνο για την σύσφιξη των σχέσεων και την γνωριμία και αλληλεγγύη μεταξύ μας, αλλά και για την πνευματική, μορφωτική και πολιτιστική καλλιέργειά μας.

Για τα ΔΣ των Συλλόγων ΑΣΣΥ

Βασίλειος Τσιλιγιάννης – Σμχος (ΤΤΗ) ε.α.Πρόεδρος Σ.Α.Σ
Κων/νος Τσιγγάρης – Σμχος (ΤΤΗ) ε.α.Γεν. Γραμματέας Σ.Α.Σ
  
Ευάγγελος Στέφος – Υπλγός (ΠΖ) ε.α.Πρόεδρος ΣΑΣΜΥ
Γεώργιος Κυλινδρής – Τχης (ΑΤΘ)Γεν. Γραμματέας ΣΑΣΜΥ
  
Παύλος Σοφικίτης – Υπχος (Ε) ΠΝ ε.α.Πρόεδρος ΣΑΣΜΥΝ
Κων/νος Καλαρρύτης – Υπχος (Ε) ΠΝ ε.αΓεν. Γραμματέας ΣΑΣΜΥΝ
  

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά