Η ΠΟΜΑΣ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της και αγανάκτησή της στην αναπροσαρμογή των τιμών των αναγκαίων για την υγεία των ασφαλισμένων φαρμάκων

 





Με αφορμή τη λίστα του ΕΟΦ που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, στην οποία περιλαμβάνονται τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχανιών για νέα αναπροσαρμογή των τιμών τους και οι προτεινόμενες τιμές τους με αυξήσεις έως και 357%, η Ομοσπονδία μας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της και αγανάκτησή της στην αναπροσαρμογή των τιμών των αναγκαίων για την υγεία των ασφαλισμένων φαρμάκων.

 

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και να βάλει φρένο στις ορέξεις των φαρμακοβιομηχανιών για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας τους και όχι το μαχαίρι στον λαιμό μας, συνεχίζοντας την αιματηρή αφαίμαξή μας όπως και από τις συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κλπ.

 

Απαιτούμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία, στην πρόνοια, στα φάρμακα.


Διαβάστε όλο το έγγραφο της Π.ΟΜ.Α.Σ.:


"Την 20.6.2024 αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) λίστα με εκατοντάδες φάρμακα, στην οποία περιλαμβάνονται τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχανιών για νέα αναπροσαρμογή των τιμών τους και οι προτεινόμενες τιμές τους με αυξήσεις έως και 357%, επιβαρύνοντας έτι περαιτέρω τους ασφαλισμένους (https://www.eof.gr/c/document_library/get_file?uuid=a06d56e2-8840-414e-9401-59caa4832be5&groupId=12225).

 

Με το παρόν έγγραφό μας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και αγανάκτησή μας στην αναπροσαρμογή των τιμών των αναγκαίων για την υγεία μας φαρμάκων, η οποία ως μη μοναδική άλλωστε, είναι απότοκη της πολιτικής εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο. Μιας πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της χώρας μας, υλοποιώντας κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θέλει το φάρμακο (από την έρευνά του μέχρι και τη διακίνησή του) να έχει στόχο το κέρδος και όχι αποκλειστικά την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών.

 

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και να βάλει φρένο στις ορέξεις των φαρμακοβιομηχανιών για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας τους και όχι το μαχαίρι στον λαιμό μας, συνεχίζοντας την αιματηρή αφαίμαξή μας όπως και από τις συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κλπ.

 

Την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση της υγείας μειώθηκε κατά 25% την τελευταία δεκαετία, ταυτόχρονα  βαθαίνει, επεκτείνεται και ενισχύεται η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του τομέα υγείας.

 

Τόσο οι ενεργοί ασφαλισμένοι όσο και οι συνταξιούχοι, πληρώνουμε αδρά από τους μισθούς και τις συντάξεις μας για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη και απαιτούμε να την έχουμε δωρεάν. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανά η κυβέρνηση σε εξοπλιστικά προγράμματα και σε αποστολές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός των συνόρων, που έτσι κι αλλιώς δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού της, να γίνουν τώρα χρήματα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού μας.

 

Απαιτούμε κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία, στην πρόνοια, στα φάρμακα.".

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά