Στο Πεδίο Ψηλού Στάλου η στρατιωτική άσκηση «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ 2023»







Από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ 2023», όπως ανακοίνωσε η 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού “Διδυμοτείχου” Η στρατιωτική άσκηση θα διεξαχθεί στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ» κοντά στο χωριό Λάβαρα Δήμου Σουφλίου. Στην άσκηση θα συμμετέχουν Μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στις επιχειρήσεις. Η τελική φάση της άσκησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00. Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 23» θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23» και επαναπρογραμματίστηκε για τον Νοέμβριο “αφού ελήφθη υπόψη σχετική προειδοποίηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (κατόπιν σχετικής εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος) ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι προκλήσεως πυρκαγιάς, εξ αιτίας των πραγματικών πυρών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση της ασκήσεως, λόγω των καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή επί αρκετούς μήνες (υψηλές τιμές θερμοκρασίας, χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας και παρατεταμένη απουσία βροχοπτώσεων)“, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. 

Η ανακοίνωση για την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ2023» : Σας γνωρίζουμε ότι, από 03 έως 07 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ2023» στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ» (εγγύς χ. Λαβάρων). Η άσκηση έχει σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στις επιχειρήσεις. Θα συμμετέχουν Μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας. Η τελική φάση της άσκησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00.
https://www.radioevros.gr


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά