Ροδόπη: Εθνοφύλακας έσωσε οικισμούς και δεκάδες σπίτια αλλά κάηκε το δικό του σπίτι στον Σώστη








Παράδειγμα αλληλεγγύης, αυταπάρνησης και εθελοντισμού αποτελεί ένας Εθνοφύλακας, ο οποίος ρίχτηκε από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Ροδόπη.



Ο λόγος για τον Βασίλη Δαλλίδη, Εθνοφύλακα Κομοτηνής, τον οποίον συναντήσαμε κυριολεκτικά μέσα στο μέτωπο της πυρκαγιάς το απόγευμα της Δευτέρας (21/8), όταν καλύπταμε την καταστροφική πυρκαγιά στους οικισμούς του Δήμου Ιάσμου.

Στη live μετάδοση που κάναμε εκείνη τη μέρα, ο Βασίλης μαζί με άλλους Εθνοφύλακες βρίσκονταν στο σημείο, ακριβώς δίπλα μας, και συνέδραμαν στο έργο της Πυροσβεστικής προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Ληνού – Πολυάνθου και προκληθεί έκρηξη.

Την ίδια ώρα, όμως, που οι Εθνοφύλακες έδιναν τη μάχη για να σώσουν οικισμούς και σπίτια, στις φλόγες είχε παραδοθεί ο οικισμός του Σώστη όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι και το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

Ο Βασίλης γνώριζε εκείνη τη στιγμή ότι το σπίτι του απειλούνταν από τις φλόγες, όμως έχοντας μάθει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, απαρνήθηκε το δικό του συμφέρον και προτίμησε να σώσει πρώτα τα σπίτια και τις περιουσίες συμπολιτών του που βρίσκονται σε γειτονικούς οικισμούς.

Τον συναντήσαμε ξανά σήμερα Πέμπτη στον Σώστη, έξω από το καμένο σπίτι του, όπου περίμενε την επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιάσμου προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές.

«Το σπίτι το είχα ανακαινίσει πρόσφατα και είχα σκοπό να έρθω να μείνω μόνιμα εδώ», μας είπε. «Καταστράφηκε ολοσχερώς. Λένε ότι θα μας δώσουν μια μικρή αποζημίωση όμως δεν επαρκούν αυτά τα χρήματα για να το ξαναφτιάξω», πρόσθεσε.



Το ακόμα πιο τραγικό; Όπως μας είπε, θέλησε πρόσφατα να δημιουργήσει μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι του κόβοντας κάποια δέντρα και χόρτα, όμως του το απαγόρευσαν οι αρμόδιοι!!!


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά