Με τιμές τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Ευάγγελου Κατσάνου από τον Άσσο Πρέβεζας

Οι μνήμες ξαναζωντάνεψαν το πρωΐ της Κυριακής στην Κοινότητα του Άσσου Πρέβεζας με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Ευάγγελου Κατσάνου.

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, του Βουλευτή της ΝΔ Στέργιου Γιαννάκη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γούση, του διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου Ταξίαρχου Γεωργίου Παππά, του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή, του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ζηρού Βασίλη Κώνστα, του υποδιοικητή της 131 Σμηναρχίας Μάχης Ακτίου, του εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας Ανδρέα Καραμάνη, του διοικητή των Π.Υ Πρέβεζας Θανάση Μικρούλη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου Κωσταντίνος Κατσάνος, του δημοτικού συμβούλου Πάργας Φώτη Νάκια, του δημοτικού συμβούλου Δήμου Ζηρού Δημήτρη Γιολδάδη, του περιφερειακού συμβούλου Τάκη Παππά, του πολιτευτή της ΝΔ Σπύρου Κυριάκη και πλήθος κόσμου.Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την παρουσία του συμπολεμιστή του Ήρωα, Δημητρίου Στεφανίδη, ο οποίος ταξίδεψε από την Κύπρο για να τιμήσει και να μιλήσει για τον Ευάγγελο Κατσάνο.

Ο κ. Στεφανίδης γύρισε τον χρόνο πίσω, στον Ιούλιο του 1974 και τα γεγονότα που έγιναν στην Κύπρο, καθώς και τις μάχες που έδινε στο πλευρό του Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού Ευάγγελου Κατσάνου.Τα λόγια του συγκίνησαν άπαντες, οι οποίοι των χειροκρότησαν βλέποντας στο πρόσωπο του τον δικό μας Ήρωα.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο ταξίαρχος της 8ης Μεραρχίας, ο Δήμαρχος Ζηρού, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου, καθώς και ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, ο οποίος απουσίαζε.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού Βασίλης Κώνστας, ο οποίος μίλησε για τον Ήρωα Βαγγέλη Κατσάνο,διηγούμενος πραγματικές ιστορίες και γεγονότα του 1974.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και ο γιος του Ήρωα, ο 48 σήμερα Ευάγγελος Κατσάνος, ο οποίος την ημέρα που έπεσε μαχόμενος ο πατέρας του ήταν μόλις 15 ημερών, έτσι του δόθηκε το όνομά του.Μάλιστα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης παρέδωσε στην χήρα του Ήρωα Ευάγγελου Κατσάνου την Ελληνική σημαία.

Σε συμβολική κίνηση προχώρησε ο Ταξίαρχος της 8ης Μεραρχίας Γεώργιος Παππάς, ο οποίος προχώρησε στην φύτευση Ελιάς με χώμα που είχε έρθει μέσα σε αμφορέα από τον ”τύμβο” της Μακεδονίτισσας, εκεί που βρίσκεται το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου.

Στην συγκινητική εκδήλωση συμμετείχε ο δεξιοτέχνης Ηπειρώτης μουσικός του κλαρίνου Κώστας Λιόντος, ο οποίος έπαιξε ένα μοιρολόϊ.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Φιλαρμονική ορχήστρα ”Ορφέας”, που παιάνιζε εμβατήρια καθ’ όλη την διάρκεια και τον Εθνικό Ύπνο.

Ο Ήρωας Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού ἡρωϊκῶς πεσών στὴν Ἀμμόχωστο στίς 22 Ἰουλίου 1974).

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!



Πηγή

onprevezanews.gr

Με τιμές τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Ευάγγελου Κατσάνου από τον Άσσο Πρέβεζας – Preveza Post – PrevezaPost

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά