Ίδρυση Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στην πόλη της Λαμίας

 




Το Διοικητικό του Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου, στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Παραρτήματος του Μουσείου στην πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα στο χώρο του «Μουσείου Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Λαμίας» στην οδό Όθωνος, μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στο οποίο και θα εξειδικεύονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Κοινωφελής Επιχείρηση, σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου, καθώς και όλες τις σχετικές μελέτες (μουσειογραφική, μουσειολογική, αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής), που θα απαιτηθούν, προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Το Πολεμικό Μουσείο από την πλευρά του, αναλαμβάνει τη διαχείριση και την ευθύνη λειτουργίας του Παραρτήματος, που περιλαμβάνει την καταγραφή, τεκμηρίωση, φύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των εκθεμάτων.

Σκοπός και αποστολή του Πολεμικού Μουσείου είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και κατάλληλη έκθεση σε αυτό πολεμικών κειμηλίων, η τεκμηρίωση και η μελέτη της Πολεμικής Ιστορίας, καθώς και η προβολή των ιερών αγώνων του Ελληνικού Έθνους, από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου της χώρας για την ίδρυση Παραρτήματος, μια απόφαση που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη κι αναμένεται να προσδώσει σημαντικά οφέλη σε πολλά επίπεδα.


Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του τον κ. Λιάσκο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι με την πλήρη λειτουργία του νέου Μουσείου, δημιουργείται ένα νέο σημείο αναφοράς και σημαντικός πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας, με απώτερο στόχο την τόνωση της εθνικής μνήμης και την ενίσχυση της εθνικής αυτογνωσίας.

Με την ίδρυση και λειτουργία του νέου Μουσείου στοχεύουμε στην προβολή της ιδιαίτερης ταυτότητας της περιοχής μας, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας.

Ένας ακόμη κρίκος προστίθεται στην αλυσίδα σημείων αναφοράς του πολιτισμού για την πόλη της Λαμίας…».

kaliterilamia.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά