Επίδομα επικινδυνότητας: Εντολή Καμμένου για περικοπές – Πόσα ανά Επιτελείο


Οι περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας είχαν ήδη δρομολογηθεί τον τελευταίο χρόνο, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι δεν πρόκειται οι στρατιωτικοί να χάσουν από το εισόδημά τους.
Την ίδια ώρα που διαβεβαίωναν ότι δεν θα χαθούν χρήματα από το εισόδημα των στρατιωτικών υπέγραφαν και τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων.
Παράλληλα, ο σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας, δημιουργώντας εντυπώσεις ότι υπάρχουν αργόμισθοι στρατιωτικοί!
Ωστόσο ήδη είχαν δρομολογηθεί περικοπές στα επιδόματα επικινδυνότητας από το 2016, με εντολή του υπουργού Πάνου Καμμένου. Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και από το έγγραφο που αποκαλύπτει το Armyvoice.gr, ήδη από το 2016 είχε ζητηθεί η περικοπή του επιδόματος επικινδυνότητας και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας ως εξής:
  • 2,1 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΣ
  • 1,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΝ
  • 1,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΑ
Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό έγγραφο, οι περικοπές χαρακτηρίζονται «εξορθολογισμός», λέξη την οποία χρησιμοποιεί και ο κ. Τσουκαράκης, για να μην χτυπάει άσχημα η λέξη περικοπή.

Όλα αυτά είχαν αποφασιστεί ήδη από το 2016 και τελικά οι περικοπές νομοθετήθηκαν με το τέταρτο μνημόνιο τον περασμένο Απρίλιο.
Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι αφενός ήταν ήδη δρομολογημένο και είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια από το υπουργείο εθνικής άμυνας η περικοπή. Δεν ήταν απαίτηση του «κακού» υπουργείου Οικονομικών, αλλά σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προκειμένου να μπορέσει να εξοικονομήσει τα 355 εκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμευτεί από τον Οκτώβριο του 2015 .

πηγη: armyvoice.gr/
http://www.limnosreport.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά