Οι περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας είχαν ήδη δρομολογηθεί τον τελευταίο χρόνο, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι δεν πρόκειται οι στρατιωτικοί να χάσουν από το εισόδημά τους.
Την ίδια ώρα που διαβεβαίωναν ότι δεν θα χαθούν χρήματα από το εισόδημα των στρατιωτικών υπέγραφαν και τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων.
Παράλληλα, ο σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του είχε αποκαλύψει ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί τις περικοπές στο επίδομα επικινδυνότητας, δημιουργώντας εντυπώσεις ότι υπάρχουν αργόμισθοι στρατιωτικοί!
Ωστόσο ήδη είχαν δρομολογηθεί περικοπές στα επιδόματα επικινδυνότητας από το 2016, με εντολή του υπουργού Πάνου Καμμένου. Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και από το έγγραφο που αποκαλύπτει το Armyvoice.gr, ήδη από το 2016 είχε ζητηθεί η περικοπή του επιδόματος επικινδυνότητας και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας ως εξής:
- 2,1 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΣ
- 1,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΝ
- 1,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΓΕΑ
Όλα αυτά είχαν αποφασιστεί ήδη από το 2016 και τελικά οι περικοπές νομοθετήθηκαν με το τέταρτο μνημόνιο τον περασμένο Απρίλιο.
Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι αφενός ήταν ήδη δρομολογημένο και είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια από το υπουργείο εθνικής άμυνας η περικοπή. Δεν ήταν απαίτηση του «κακού» υπουργείου Οικονομικών, αλλά σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προκειμένου να μπορέσει να εξοικονομήσει τα 355 εκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμευτεί από τον Οκτώβριο του 2015 .
πηγη: armyvoice.gr/
http://www.limnosreport.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου