Μετρημένοι στα δάχτυλα οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ


Η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού στις ΕΔ δεν είναι κάτι το περίεργο αλλά η πραγματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι μέρα με την μέρα το μόνιμο προσωπικό μειώνεται είτε λόγω παραιτήσεων κυρίως από τους ΕΠΟΠ είτε λόγω συνταξιοδότησης αλλα και παραίτησης από τους ΕΜΘ.

Ποιο όμως από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει υποστεί την μεγαλύτερη μείωση;

Έρευνα θέλει το Πολεμικό Ναυτικό να έχει τους λιγότερους κυρίως ΕΠΟΠ, μετρημένοι στα δάχτυλα από τον αρχικό αριθμό πρόσληψης.

Ακολουθεί ο Στρατός Ξηράς επίσης με μια σημαντική μείωση τόσο σε ΕΠΟΠ αλλά και σε ΕΜΘ.

Τέλος έρχεται η Πολεμική Αεροπορία.

Τι κάνει το προσωπικό να οδηγείται σε παραίτηση; Η <μόνιμη> απορία

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τόσο οι ΕΠΟΠ όσο και οι ΕΜΘ έχουν αρχίσει να εκτελούν καθήκοντα και υπηρεσίες μη συμβατές για την ηλικία τους, άλλες φορές και με υπέρβαση κανονισμού, με αποτέλεσμα να έχουν και προβλήματα υγείας. Βέβαια συνεχίζουν να δίνουν παραπάνω από το 100% του εαυτού τους.

Οι <ενέσεις> των ΟΒΑ σίγουρα δεν πιάνουν τόπο γιατί το μέλλον είναι αβέβαιο και οι περισσότεροι το έχουν καταλάβει και η ερώτηση συνεχίζει να είναι πότε θα γίνουν οι προσλήψεις για ΕΠΟΠ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά