ΠΟΜΕΝΣ: Ζητάμε δελτίο ταυτότητας Έλληνα πολίτη για όλα τα στελέχη

ΠΟΜΕΝΣ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με επιστολή της προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ζητά την έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει αποφανθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη


ΘΕΜΑ: Ταυτότητες εν ενεργεία στρατιωτικών
ΣΧΕΤ : α.  Νόμος 2514 / 97 ΦΕΚ’ Α 140
   β.  Έγγραφο του Συνηγόρου του πολίτη με Α.Π. 169848/40899/2013
   γ.  Έγγραφο του Συνηγόρου του πολίτη με Α.Π. 169848/57188/2014
   δ.  Αναφορά 2625/07-07-2016 της βουλής των Ελλήνων.
   ε.  Φ.900α/4536/15013/21 Ιουλ 2016/ΥΠΕΘΑ/Τμήμα Κοιν. Ελέγχου.
 στ. Έγγραφο του Συνηγόρου του πολίτη με Α.Π. 169848/10383/2017

            Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,

  1.  Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, έγινε αποδέκτης ανάδειξης του θέματος χρήσης του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας ως ταξιδιωτικού εγγράφου από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, στις χώρες μέλη της συνθήκης Σένγκεν, χωρίς την ύπαρξη διαβατηρίου όπως συμβαίνει σ΄ όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.  

  1. Σύμφωνα με το (α) σχετικό το οποίο ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα της Ελλάδος, οι Έλληνες πολίτες μπορούν τα ταξιδεύουν ελευθέρα σε χώρες μέλη του Σένγκεν, με το δελτίο ταυτότητας τους δίχως να απαιτείται η έκδοση διαβατηρίου.

  1. Με τα (β) και (γ) σχετικά ο συνήγορος του πολίτη, μετά από προσφυγή στελέχους των Ε.Δ., ζήτησε την εναρμόνιση των δελτίων ταυτότητας των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις με όσα ορίζει το (α) σχετικό, προτείνοντας και νομικές λύσεις επί του θέματος.

  1. Μετά από σχετική ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων με το (δ) σχετικό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε με το (ε) όμοιο, πως θα αποκαταστήσει το πρόβλημα αυτό, θεσμοθετώντας την καθιέρωση πολιτικού δελτίου ταυτότητας για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρόταση που είχε προταθεί και από τον Συνήγορο του πολίτη.
 
  1. Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εκδήλωση ενεργειών για ρύθμιση του προβλήματος αυτού. Για τον λόγο αυτό και ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ζητήσει με το (στ) σχετικό, να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του Υπουργείου Εθν. Άμυνας, για το θέμα αυτό.
         
  1. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,
                  Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κατόπιν τούτου, για την εξάλειψη της αδικίας αυτής και της  αποκατάστασης της ισονομίας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, προτείνει την άμεση θεσμοθέτηση καθιέρωσης δελτίου ταυτότητας έλληνα πολίτη (πολιτικού τύπου) παράλληλα με το ισχύον δελτίο στρατιωτικής ταυτότητας για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως έχει ήδη προτείνει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
                                                                   Μετά τιμής
         Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
             Ο                                                                                                   Ο
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
     Επγός (ΥΔΚ)                                                                                 Λγος (ΠΖ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά