Η στρατιωτική μπάντα της Αιγύπτου 'σκοτώνει' όποιον εθνικό ύμνο βρει μπροστά της
Τα μέλη της στρατιωτικής μπάντας της Αιγύπτου, είναι φαντάζομαι δημόσιοι υπάλληλοι. Και όπως οφείλει να κάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος, είναι κι αυτοί λίγο χαλαροί.
Όταν ας πούμε επισκέπτεται το Κάιρο ένας ηγέτης ξένης χώρας και πρέπει να παίξουν τον εθνικό της ύμνο, δεν αγχώνονται ιδιαίτερα. Και να φύγει καμιά νότα, δεν χάλασε ο κόσμος. Καλά να είμαστε, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
Το παράδειγμα του εθνικού ύμνου της Ρωσίας, με τον Πούτιν να κοιτάζει το κενό στραβωμένος όσο η μπάντα δεν μπορούσε να πετύχει ούτε νότα, ήταν αυτό που έκανε διάσημους τους Αιγύπτιους.
Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι επρόκειτο για μια μορφή διαμαρτυρίας προς τη Ρωσία, κάτι που κάνει το όλο σκηνικό ακόμη πιο υπέροχο.

Δεν είναι πάντως το μοναδικό παράδειγμα, αφού η μπάντα έχει κάνει κι άλλες φορές το θαύμα της, με θύματα μερικές ακόμη υπερδυνάμεις. Όπως ας πούμε, τη Γαλλία:Μιας και πιάσαμε το θέμα, ας θυμηθούμε και τη μυθική διάλυση του εθνικού ύμνου των Η.Π.Α. από τη μπάντα της Σαουδικής Αραβίας:


Αν δεν μπορείς να τους χτυπήσεις με τα όπλα τους, χτύπα τους με μουσική. Θεοί.
Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Roger Anis

oneman
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου