Η στρατιωτική μπάντα της Αιγύπτου 'σκοτώνει' όποιον εθνικό ύμνο βρει μπροστά της




Τα μέλη της στρατιωτικής μπάντας της Αιγύπτου, είναι φαντάζομαι δημόσιοι υπάλληλοι. Και όπως οφείλει να κάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος, είναι κι αυτοί λίγο χαλαροί.
Όταν ας πούμε επισκέπτεται το Κάιρο ένας ηγέτης ξένης χώρας και πρέπει να παίξουν τον εθνικό της ύμνο, δεν αγχώνονται ιδιαίτερα. Και να φύγει καμιά νότα, δεν χάλασε ο κόσμος. Καλά να είμαστε, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
Το παράδειγμα του εθνικού ύμνου της Ρωσίας, με τον Πούτιν να κοιτάζει το κενό στραβωμένος όσο η μπάντα δεν μπορούσε να πετύχει ούτε νότα, ήταν αυτό που έκανε διάσημους τους Αιγύπτιους.
Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι επρόκειτο για μια μορφή διαμαρτυρίας προς τη Ρωσία, κάτι που κάνει το όλο σκηνικό ακόμη πιο υπέροχο.

Δεν είναι πάντως το μοναδικό παράδειγμα, αφού η μπάντα έχει κάνει κι άλλες φορές το θαύμα της, με θύματα μερικές ακόμη υπερδυνάμεις. Όπως ας πούμε, τη Γαλλία:







Μιας και πιάσαμε το θέμα, ας θυμηθούμε και τη μυθική διάλυση του εθνικού ύμνου των Η.Π.Α. από τη μπάντα της Σαουδικής Αραβίας:


Αν δεν μπορείς να τους χτυπήσεις με τα όπλα τους, χτύπα τους με μουσική. Θεοί.
Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Roger Anis

oneman
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά