O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨIΛΟ ΓΑΖΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ: δεν καταβάλλει τα «έξοδα μεταθέσεως» και το επίδομα παραμεθορίου!

Η οργή και η αγανάκτηση των χαμηλόβαθμων στελεχών, δηλαδή των Υπαξιωματικών και των κατώτερων Αξιωματικών χτυπά κόκκινο!
Το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο Αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα που τους προκαλεί, σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και που επιπρόσθετα πρέπει να νοιαστούν για τις οικογένειες τους. Αλλά επιπλέον τους εμπαίζει..
Το πολυπληθές αυτό τμήμα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιπλέον συνειδητοποιεί ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τους εκμεταλλεύτηκε ψηφοθηρικά και ακολούθως οι υποσχέσεις του ηγέτη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ έμειναν κενό γράμμα…
Τα λέμε όλα αυτά, γιατί και μετά την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη, έχει σπάσει το τηλέφωνο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Τα χαμηλόβαθμα αυτά στελέχη, από Λοχίες μέχρι Υπολοχαγούς/Λοχαγούς, καταγγέλλουν ότι από τον Αύγουστο που έγιναν οι Μεταθέσεις τους, κανείς στο ΓΕΣ και στο Υπουργείο Άμυνας δεν τους απαντά πότε θα καλυφθούν τα έξοδα μεταθέσεως τους.
Για να έχουμε μια εικόνα, φανταστείτε ότι πρέπει μια ολόκληρη οικογένεια να μεταφέρει το νοικοκυριό της και τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, σε μια άλλη περιοχή,  όπου ο ένας ή και οι δύο γονείς στρατιωτικοί πήραν μετάθεση. Π.χ. από μια ακριτική περιοχή του Έβρου σε ένα απόμακρο νησί, ή σε μια μονάδα που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
Και όμως σε αυτούς τους ανθρώπους που οι υπηρεσιακές ανάγκες υπέβαλαν σε αυτή τη μετακίνηση –χωρίς να προσμετρά κανείς όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που εγείρονται- ο Πάνος Καμμένος αρνείται να καταβάλλει τα έξοδα μεταθέσεως όπως είναι υποχρεωμένο το Υπουργείο Άμυνας.
Και φυσικά τα ψεύτικα, τα μεγάλα, τα εθνικιστικά, τα λόγια δεν τρώγονται…. Ούτε στέλνουν τα παιδιά σχολείο…
Όμως η κατάφωρη αδικία και  ο εμπαιγμός του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου δεν σταματούν εδώ.
Θυμόμαστε όλοι τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό που σήκωσε ο ηγέτης των ΑΝΕΛ για το θέμα της χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου. Ήταν ένα πονηρό κόλπο  για να εξισορροπήσει τις μούφα υποσχέσεις του για την καταβολή των χρημάτων του ΣτΕ, σε συνδυασμό με την χορήγηση ενός επιδόματος που δεν ήταν απαγορευτικό σύμφωνα με τον προυπολογισμό του ΥΠΕΘΑ.
Τι έκανε λοιπόν το Υπουργείο Άμυνας; Αμέσως μετά τις εκλογές, για να δείξει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ότι σέβεται τον λόγο του και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους στρατιωτικούς που εν πολλοίς χρωστά την είσοδο τους στην νέα Βουλή, έδωσε το επίδομα παραμεθορίου για το μήνα Σεπτέμβριο.          
Θέμα που πρόβαλλαν συστηματικά τα φιλοκυβερνητικά μέσα.
Όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια: αν και πότε θα δοθούν τα επιδόματα παραμεθορίου για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο.
Πρόκειται για ένα σημαντικό πόσο (315 ευρώ) στα οποία υπολογίζουν πολύ όσοι το δικαιούνται καθώς οι υποχρεώσεις τους υπερβαίνουν κατά πολύ.
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος όμως δεν απαντά. Νομίζει ότι ο Μισθός δεν είναι ιδρώτας και κόπος, αλλά χαρτζιλίκι που μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να το περιφρονεί και αυξομειώνει ανάλογα τα γούστα της και τα πολιτικά της παιχνίδια.
Σφυρίζει αδιάφορα ο Πάνος Καμμένος, κηρύσσει ως μεγάλος Στρατηλάτης «τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»,  πάει σε εκδηλώσεις με τους δολοφόνους των ΗΠΑ και του Ισραήλ, φωτογραφίζεται με τα ΟΥΚ, πραγματοποιεί τη μια πολυδάπανη άσκηση - εντός και εκτός συνόρων- μετά την άλλη, δίνει στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες 500 εκατομμύρια ευρώ για τις παλιατζούρες τα πολεμικά αεροσκάφη ORIΟN και ετοιμάζεται να ξοδέψει ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ευρώ στις γνωστές εθνικιστικές-μιλιταριστικές επιδείξεις με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ακολουθώντας τα πολιτικά-πολιτιστικά πρότυπα της Χούντας των Συνταγματαρχών, του Παττακού!      
Στα παλιά τα χρόνια, κάθε αυταρχικό καθεστώς για να κερδίσει την «εθνική σύμπνοια» έδινε άρτο και θεάματα.
Στην εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτεί πολεμοκάπηλο θέαμα, από αυτούς που κλέβει τον άρτο…
Και τον άρτο, με κάθε τρόπο, τον κλέβει από όλους μας… 
Το είπε ο ΑΓΕΣ Τελλίδης: δεν έχουν στολές να δώσουν στους φαντάρους. Οι συνάδελφοι παραπονιούνται συνεχώς ότι σε πολλές μονάδες μένουν νηστικοί, τα μέσα καθαριότητας είναι εξαφανισμένα, μας έχουν καταργήσει τις καταστάσεις επιβίβασης και έχουν μετατρέψει την Υποχρεωτική Στράτευση σε Εργασιακό Κάτεργο και άγρια Φορολόγηση.
Μόνη απάντηση η καθημερινή συνδικαλιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, το Μαζικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά