Φωτο Αλεξανδρούπολη- Παρουσία Βίτσα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου‏

Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας παρέστει σήμερα 28 Οκτωβρίου 2015 στις εκδηλώσεις εορτασμού για την εθνική επέτειο στην Αλεξανδρούπολη, όπου και παρακολούθησε την παρέλαση εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.
 
Μετά το ολοκλήρωση της παρέλασης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είμαστε ένας λαός που είναι δεμένος με την Ιστορία του. Το “όχι” του λαού μας και η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση, μας δείχνει κι ένα δρόμο, μέσα στις σημερινές συνθήκες, όπου η Ελλάδα δικαιούται να επιδιώκει τα δικαιώματά της και συγχρόνως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ας μην ξεγελαστεί κανένας, η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σε τίποτα δεν μας κάνει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω απ' όσα δικαιούται ο λαός μας, ιδιαίτερα οι φτωχότεροι, και από όσα δικαιούται η ίδια η χώρα μας. Μ' αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε και μ' αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ειρηνική και δημοκρατική ζωή και για μας και για τα παιδιά μας. Τα “όχι” μας και τα “θέλω” μας στο τέλος θα θριαμβεύσουν».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ανοίγματος των χερσαίων συνόρων στον Έβρο για τη διέλευση των μεταναστών, ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε:
 
«Για μας το βασικό ζήτημα είναι να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά μας για τα δικαιώματά μας αλλά και συγχρόνως την ανθρωπιά μας. Εμείς θεωρούμε ότι έχουν γίνει βήματα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία προλέγαμε ως αναγκαστικά, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Επανειλημμένα λέμε ότι το θέμα δεν μπορεί να εξετάζεται μόνο στο επίπεδο του διαδρόμου αλλά και εκεί που είναι η πόρτα. Αυτό αφορά τις προσφυγικές ροές. Άρα και η Τουρκία πρέπει να συμμετάσχει. Άλλο όμως συνεργασία και άλλο κοινές περιπολίες και προβλήματα σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
 
Όλα τα θέματα είναι ζητήματα κοινής διαχείρισης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θέλουμε να πληρώσει η Ελλάδα τα λάθη που έγιναν στη Μέση Ανατολή από άλλους και σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε. Όπως ξέρετε, στην τελευταία άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των κρατών, εμείς απορρίψαμε τρεις επικίνδυνες προτάσεις και αυτό που θέλουμε είναι να συμβάλλει η Ελλάδα αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρώπης στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή, γιατί το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν υπάρξει εκεί ειρήνη και δημοκρατία».
 
Στην συνέχεια η ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο στους Κήπους του Έβρου και την οριογραμμή στη γέφυρα των Κήπων. Ακολούθως επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Εξομοιωτών αρμάτων μάχης.










 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά