Επιστολή αναγνώστη για ανάρτηση. Γιατί είναι άκυρο το συνέδριο της ΠΟΕΣ

Ακολουθεί επιστολή αναγνώστη: "Έχω επιλέξει κάποια άρθρα του καταστατικού...
( http://poes.gr/index.php/poes/katastatiko ) της ΠΟΕΣ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών) και από κάτω σας γράφω το τι πραγματικά συνέβη στο συνέδριο της ΠΟΕΣ.



Άρθρο 12 (Παραγρ. 2): Οι αντιπρόσωποι των μελών που συμμετέχουν στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας εκλέγονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των



πρωτοβάθμιων Ενώσεων ….. με βάση τον αριθμό των μελών της πρωτοβάθμιας Ένωσης μέλους της Ομοσπονδίας που ψήφισαν και με πάγιο εκλογικό μέτρο πάντοτε είκοσι (20).

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Οι ενώσεις συμμετείχαν με έναν αντιπρόσωπο για κάθε 10 μέλη τους. Το σύστημα συνέφερε κάποιες ενώσεις που έστειλαν μεγαλύτερο αριθμό συνέδρων από αυτόυς που δικαιούνται βάση καταστατικού. Επίσης δικαίωμα να ψηφίσουν στις ενώσεις και να είναι σύνεδροι είχαν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη. Όλες όμως οι ενώσεις έλαβαν υπόψην τους τα γραμμένα μέλη και όχι τα οικονομικώς τακτοποιημένα για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνέδρους. Επίσης η κάθε ένωση δήλωσε όσα μέλη ήθελε και καμία δεν απέδειξε αν όντως διαθέτει τα μέλη που δήλωσε.



Άρθρο 16 (Παραγρ. 2): Αμέσως μετά, το Συνέδριο συγκροτείται σε σώμα, εκλέγοντας ανάμεσα στα μέλη του πενταμελές (5μελές) Προεδρείο που αποτελείται από ένα (1) Πρόεδρο, που διευθύνει τις εργασίες, έναν (1) Αντιπρόεδρο, που τον αναπληρώνει, δύο (2) Γραμματείς για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης και ένα (1) μέλος.

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Ουδέποτε εκλέχτηκε προεδρείο. Τα πρόσωπα είχαν επιλεγεί με άγνωστο τρόπο και ανέβηκαν στην έδρα.



Άρθρο 16 (Παραγρ. 3): Στη συνέχεια εκλέγεται μια τριμελής (3μελής) επιτροπή που προβαίνει στον έλεγχο των νομιμοποιητικών στοιχείων των αντιπροσώπων – συνέδρων που έχουν υποβάλει τα μέλη της Ομοσπονδίας και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υποβάλει στο Συνέδριο.

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Ουδέποτε εκλέχτηκε τέτοια επιτροπή. Τα πρόσωπα είχαν επιλεγεί με άγνωστο τρόπο από πριν.



Άρθρο 17 (Παραγρ. 2): Την ευθύνη για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών έχει η Εφορευτική Επιτροπή που κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη αυτών και η οποία απαρτίζεται από πέντε (5) μέλη που εκλέγονται με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη από το Συνέδριο με μυστική ψηφοφορία.

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Ουδέποτε εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή. Ούτε υπήρχε μυστική ψηφοφορία. Τα πρόσωπα είχαν επιλεγεί με άγνωστο τρόπο από πριν.



Άρθρο 17 (Παραγρ. 7): Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στην Εφορευτική Επιτροπή αμέσως μετά την εκλογή της και σε χρόνο που ορίζει το Συνέδριο με απόφαση του, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών (3) ωρών. Στη συνέχεια η Εφορευτική Επιτροπή κατά την έναρξη των εργασιών της επόμενης η-μέρας του Συνεδρίου ανακοινώνει τους υποψηφίους και τους γνωστοποιεί με πρακτικό που τοιχοκολλεί σε εμφανή χώρο όπου διεξάγεται το Συνέδριο.

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Οι υποψηφιότητες είχαν βγει μέρες πριν. Τα ψηφοδέλτια ήταν έτοιμα και κανείς δεν μπορούσε να δηλώσει υποψηφιότητα εκεί. Και εννοείται πως πουθενά δεν είχε τοιχοκολληθεί ψηφοδέλτιο.



Άρθρο 17 (Παραγρ. 11): ατά τη διαλογή και τον έλεγχο της εγκυρότητας των ψηφοδελτίων δικαιούται να παρίστανται οι υποψήφιοι και εφαρμόζονται οι διατάξεις και οι αρχές της εκλογικής διαδικασίας.

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Ποτέ δε συνέβη αυτό. Όλοι απομακρύνθηκαν από την αίθουσα και έμεινε μόνο η εφορευτική επιτροπή και ίσως ο Τσουκαράκης αφού κανείς μας δεν τον είδε να είναι ανάμεσα μας όταν μας έβγαλαν από την αίθουσα.



Άρθρο 18 (Παραγρ. 3): Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την πρώτη του συνεδρίαση εκλέγει μεταξύ των μελών του τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και τον Αναπληρωτή του, τον Οργανωτικό Γραμματέα και τον Αναπληρωτή του και τον Υπεύθυνο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων. Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία και χωριστά για κάθε μια από τις παραπάνω θέσεις.

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Η εκλογή έγινε δημόσια και δια βοής. Καμία μυστική ψηφοφορία δεν υπήρχε.



Άρθρο 18 (Παραγρ. 4): Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει μεταξύ των μελών του, με μυστική ψηφοφορία, πενταμελή (5μελή) Εκτελεστική Γραμματεία.

Συνέδριο ΠΟΕΣ: Η εκλογή και της Εκτελεστικής Γραμματείας έγινε δημόσια και δια βοής. Καμία μυστική ψηφοφορία δεν υπήρχε.



Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η διαδικασία είναι άκυρη και δεν υπάρχει εκλογή διοικητικού συμβουλίου και ουτε ο Τσουκαράκης είναι νομιμος πρόεδρος. Αυτό το Δ.Σ. της ΠΟΕΣ δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπεί κανέναν, δεν μπορεί να κάνει συναντήσεις, να στέλνει έγγραφα και να παρουσιάζεται σαν επίσημο όργανο. Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθει εφόσον δοθούν εξηγήσεις γιατί έγιναν τόσες παρατυπίες. Θα ήθελα να ξέρω τη νομική άποψη για αυτά που γράφω του δικηγόρου της ΠΟΕΣ του κυρίου Αντωνακόπουλου που ήταν παρόν στην συνέλευση αλλά και του δημοσιογράφου Πάρη Καρβουνόπουλου που ήταν παρουσιαστής του συνεδρίου. Όλα αυτά που γράφω εδώ πέρα τα γνωρίσουν και μπορούν να τα επιβεβαιώσουν οι περισσότεροι από 100 σύνεδροι.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά