Αλήθειες και Ψέματα για αυξήσεις και νέα μισθολόγια

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις με τους νέους μισθούς των στρατιωτικών οι οποίοι θα επανέλθουν όπως φαίνεται, μάλλον «μερικώς», στα επίπεδα του 2012 μετά από πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Βέβαια το πόσο ακριβώς θα είναι αυτό το «μερικώς», ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη ασφάλεια. Επίσης διαρροές που υπάρχουν στα Μ.Μ.Ε. μιλούν για σταδιακή αποκατάσταση των μισθών, γεγονός που δεν αποκλείει και αφήνει ελπίδες για περαιτέρω αυξήσεις και αργότερα. Όλα πάντως δείχνουν ότι δύσκολα θα εφαρμοσθεί στο ακέραιο η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταβολή των αναδρομικών ποσών, αναμένεται να ξεκινήσει από το 2015.
Πηγές μέσα από το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν πως έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των ένστολων, που «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών και δεν θα θίγει το αξιόμαχο.»
Σημειώνεται ότι, εάν υπήρχε πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών των ένστολων, το συνολικό κόστος θα ανέρχονταν σε 1 δισ. ευρώ (περίπου 650 εκατ. ευρώ για το κόστος των αναδρομικών και περίπου 350 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων) ποσό που μπορεί να μην είχε υπολογίσει από πριν η κυβέρνηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έφερνε την «καταστροφή» στην ελληνική οικονομία όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, μισθοί και επιδόματα αναμένεται να αυξηθούν, ανάλογα με το βαθμό του ενστόλου, από 1% έως 17,9%. Επίσης κυκλοφορούν διάφοροι πίνακες που «προαναγγέλλουν» τα ποσά των αυξήσεων ανάλογα τα έτη υπηρεσίας και το βαθμό. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν είναι σίγουρα. Οι αυξήσεις αυτές αλλά και οι πίνακες στηρίζονται καθαρά σε εκτιμήσεις και πληροφορίες. Η αλλαγή στο μισθολόγιο, οι αυξήσεις και τα τελικά ποσά θα δοθούν, θα τα μάθουμε μόνο όταν θα υπάρξουν επί πραγματικού και τα δούμε στα φύλλα μισθοδοσίας.

http://espekm.gr/home/?p=1146
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά