Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στην τελετή εορτασμού του Πολιούχου του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα‏


Μήνυμα ελπίδας ότι το 2014 -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- θα είναι η χρονιά που θα ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας το πρωί σε εκδήλωση που έγινε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου Πολιούχου του Στρατού Ξηράς.

 

            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και τους οπλίτες, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλος ο Ελληνικός Λαός, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δε θα μπορούσε να κάνει τα ανηφορικά βήματα, στον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο, αν οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν βγει για μια ακόμη φορά μπροστά και αν δεν είχαν αναλάβει στους ώμους, τους ένα ιστορικό φορτίο, δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι από τις θυσίες που υπέστη ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός».

 

            Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, «η πολιτεία έχει απόλυτη  συνείδηση για τα οφειλόμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο για το εν ενεργεία κομμάτι τους, που είναι η αιχμή του δόρατος, όσο και για το εν αποστρατεία κομμάτι τους που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μεγάλης οικογένειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα αποδώσει τα οφειλόμενα στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

 

            Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στα ιδανικά και στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού που έχουν κεντρικό άξονα την πίστη στο Έθνος, στην Πατρίδα και στο καθήκον, καλώντας όλους να συσπειρωθούν γύρω από τις αξίες αυτές που κράτησαν το Έθνος και τον Λαό  μας όρθιο μέσα στις συμπληγάδες της ιστορίας σε μια δύσκολη διαχρονική πορεία. Και αυτές οι αξίες –όπως υπογράμμισε- «δεν έχουν πρόσημο πολιτικό, δεν είναι αριστερές, δεξιές, κεντρώες, συντηρητικές, προοδευτικές. Είναι αξίες της Πατρίδας, του Έθνους, του Ελληνικού Λαού».

 

Στην εορταστική εκδήλωση στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βόρειων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος,  παρέστησαν: o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, βουλευτής Νομού Ευβοίας, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Θεόδωρος Δρίτσας,  η εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, κα Παρασκευή Τσατσάνη,  ο εκπρόσωπος του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., βουλευτής Νομού Ευβοίας, κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο βουλευτής Νομού Ευβοίας της Χρυσής Αυγής κ. Νικόλαος Μίχος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ακόλουθοι Άμυνας ξένων Πρεσβειών.

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά