Τα "θα" τ΄ ακούσαμε πολλάκις. Ακούει κανείς;

του Εσμια (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελου Κουτρουφίνη
Γενικού Γραμματέα Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ.
Κι όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Τη χρονική περίοδο κατά την οποία η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση και η εξόντωση κάθε ηθικής αξίας βρίσκονται στο ζενίθ, η προσπάθεια να καταρρεύσει οτιδήποτε κατακτήθηκε με κόπο και ιδρώτα, δεν μας φοβίζει. Δεν μας αγγίζει. Δεν μας ακουμπά, γιατί δεν το δημιουργούμε εμείς. Άλλους πρέπει να φοβίζει. Αυτοί πρέπει να σκεφτούν. Πολύ καλά και γρήγορα.
Αυτό που μας κάνει, όμως, να σκύβουμε το κεφάλι πιότερα, είναι η κατακρήμνιση της ελπίδας στα μάτια ενός νέου. Ενός εφήβου που παραλάβαμε με την εντολή να τον κάμουμε στρατιώτη. Μα του γκρεμίσατε το πρότυπο. Του στερήσατε το δικαίωμα να κοιτά στα μάτι τον προϊστάμενο, το διοικητή, τον αρχηγό του και να ελπίζει. Να πάρει την εντολή να βγει μπροστά, μα να γνωρίζει το φτάσιμο πως έχει αξία!!!
Ποια αξία; Οι αξίες σας έχουν άλλα μέτρα και σταθμά. Τσακίζετε, κατ’ επιταγή αλλότριων συμφερόντων, καθημερινά τα πρότυπά μας μαζί με τις ελπίδες μας. Αν οφείλετε, όπως ομολογείτε, να τα επιστρέψετε τώρα. Αύριο ίσως είναι αργά. Τα «θα» τ’ ακούσαμε πολλάκις.
Επιστρέψτε πάνω απ’ όλα το δικαίωμα στο νέο να κοιτά στα μάτια, όχι τον σκυθρωπό και κουρασμένο ανθρωπάκο αλλά, τον ηγήτορά του. Επιστρέψτε μας τη χαμένη αξιοπρέπεια που απορρέει από την ασυνέπεια στις όποιες υποχρεώσεις μας. Επιστρέψτε το περήφανο Ελληνικό χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Μας ανήκουν!!! Ακούει κανείς;
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά