1ο Σχολείο Βασικών Στρατιωτικών Γνώσεων





Μια πολύ σημαντική δραστηριότητα έλαβε χώρα το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η Μητροπολιτική Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων διοργάνωσε και πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Σχολείο Βασικών Στρατιωτικών Γνώσεων (Basic Soldiering School).

Η ανάγκη για το εν λόγω Σχολείο έχει εντοπιστεί εδώ και καιρό και ειδικά κατά την αξιολόγηση στη μεγάλη ετήσια άσκηση "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ", πλην όμως δεν ήταν εφικτή η διεξαγωγή του, για διάφορους λόγους.

Τα αντικείμενα που διδάχτηκαν ήταν αρκετά και ποικίλα, με αποτέλεσμα να υπάρξει καταιγισμός πληροφοριών εντός ενός και μόνο Σαββατοκύριακου. Πώς αλλιώς θα γινόταν, όμως, από την στιγμή που οι Εθελοντές Έφεδροι μπορούν να ασκούνται ΜΟΝΟ στον "ελεύθερο χρόνο" τους!

Η συμμετοχή έφτασε στα 90 περίπου άτομα, από 13 συνολικά νομούς της χώρας και κάποιοι από τους συναδέλφους χρειάστηκε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ταξιδεύοντας από Κρήτη, Αττική, Ήπειρο ,Θράκη και αλλού.

Για τα αντικείμενα που διδάχτηκαν και ήταν πολλά ,αναφέρουμε ενδεικτικά την τοπογραφία ,διαβιβάσεις, περίπολα μάχης – αναγνωρίσεως, μάχη εντός κατοικημένων τόπων ,άμυνα, επίθεση, ενέδρες ,διαταγές .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την εμπειρία του 1ου αυτού Σχολείου προκύπτει η ανάγκη διεξαγωγής ειδικών σχολείων στο κάθε αντικείμενο ξεχωριστά.

Μέχρι τη διεξαγωγή του επόμενου Σχολείου να είστε καλά, να είστε υγιείς, να αθλείστε, να ασκείστε και να είστε έτοιμοι για την στιγμή που η πατρίδα μας καλέσει.



Ευχαριστούμε θερμά τον Ποντιακό Σύλλογο Πολυδενδρίου Λαγκαδά αλλά και όλους τους κατοίκους του χωριού για την πολύτιμη συνδρομή τους στην προσπάθεια μας.

Για την Μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ,

Ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος του Σχολείου Βασικών Στρατιωτικών Γνώσεων

Γεωργουλέτης Νικόλαος

Εφ. Ανθλγος (ΚΔ-ΠΖΝ)


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά