Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΤΕΘΑ και Δήμου Κατερίνης- Τι αναφερει






 Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ως Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), παρουσία του Διευθυντή του Ταμείου Αντιστράτηγου Αντωνίου Κονδύλη υπέγραψε χθες, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, μαζί με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, μεταξύ του ΤΕΘΑ και του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί αφ’ ενός στην ανάπτυξη περιοχών εντός του Δήμου και αφ’ ετέρου στην αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της ακίνητης περιουσίας του ΤΕΘΑ.

Η υπόψη συνεργασία πραγματοποιείται με γνώμονα:

α. Την εξυπηρέτηση λόγων γενικού συμφέροντος, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού των δύο μερών και ειδικότερα, την ανάγκη αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης, την κοινωνική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπόψη περιοχής, καθώς και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, σε συνάρτηση με τα οικονομικά και λοιπά οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν, τόσο ο Δήμος Κατερίνης, όσο και το ΤΕΘΑ, ως στρατηγικοί εταίροι.

β. Τη συνέργεια δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (Ένοπλες Δυνάμεις – Τοπική Αυτοδιοίκηση), αναφορικά με την αξιοποίηση των υφιστάμενων στον Δήμο Κατερίνης ακινήτων ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, συγκεκριμένα των πρώην Στρατοπέδων «ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ» και «ΚΟΥΛΟΥΜΒΑΚΗ» εκτάσεως 118.817 τ.μ. και 90.277 τ.μ. περίπου, αντίστοιχα.

Ο Δήμος Κατερίνης θα ολοκληρώσει, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, το οποίο ορίζεται σε τρία (3) έτη, από την υπογραφή του παρόντος Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας, την πολεοδόμηση, ως ενιαίας πολεοδομικής ενότητας, των εκτάσεων των δύο πρώην Στρατοπέδων, με οριζόμενο θεσμικό εργαλείο, για την ασφαλή σχεδίαση, την κείμενη νομοθεσία και σε διαρκή συνεργασία με το ΤΕΘΑ, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση των ακινήτων, επ΄ ωφελεία και των δύο μερών.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά