Μια Ελληνίδα πιλότος μαχητικού στο Top Gun
Μια Ελληνίδα πιλότος μαχητικού στο Top Gun26.11.2022 08:00


Ήταν ένα σχολείο εφάμιλλο του Top Gun αυτό που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου η χώρα μας έστειλε τρία «δελταπτέρυγα» μαχητικά Mirage 2000-5, με περίπου 45 στρατιωτικούς ως υποστήριξη. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τα ελληνικά Mirage πετούσαν για να επιστρέψουν στην «φωλιά» τους, στην 331 Μοίρα «Θησέας» στην Τανάγρα. Πήραν μέρος με επιτυχία στο ATLC (Advanced Tactical Leadership Course), όπου κάθε χρόνο συμμετέχει η αφρόκρεμα των αεροπορικών δυνάμεων του κόσμου. Δεν γνωρίζω εάν άλλη Πολεμική Αεροπορία είχε στην άσκηση γυναίκα πιλότο μαχητικού, αλλά η Ελλάδα είχε μια 28χρονη υποσμηναγό (Ι) η οποία μαζί με τους άλλους Έλληνες πιλότους, πήραν τιμητικές διακρίσεις. Να σκεφτείτε ότι εφέτος, στην 32η διοργάνωση, εκτός από τα Εμιράτα και την Ελλάδα, λαμβάνουν μέρος η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Σαουδική Αραβία ενώ η Αυστραλία και η Ινδία συμμετέχουν ως παρατηρητές.

Οι περίπου 250 πιλότοι που μετείχαν στην άσκηση βρέθηκαν στη βάση Αλ Ντάφρα, τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΑΕ 30 χιλιόμετρα έξω από το Αμπού Ντάμπι, πραγματοποιούσαν ασκήσεις είτε μαζί είτε εναντίον των συμμετεχόντων, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους αλλά και τις δυνατότητες των μαχητικών τους σε κάθε είδος εναέριας μάχης. Στις αναχαιτήσεις και στις εικονικές αερομαχίες, οι Έλληνες πιλότοι και η Ελληνίδα πιλότος του Mirage 2000-5 θεωρούνται οι καλύτεροι και βεβαίως οι πιο έμπειροι.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά