Έρχεται και αναβάθμιση των F-16 Block 50: Τεχνολογικό άλμα δεκαετιών στο αξιόμαχο των μαχητικών

 

Στις επόμενες ημέρες θα έρθει στην εθνική αντιπροσωπεία η αναβάθμιση των 38 F-16 Block 50, τα οποία θα κάνουν τεχνολογικό άλμα 30 ετών, κερδίζοντας πολλές δεκαετίες ακόμα στον αέρα.Τα μαχητικά θα εφοδιαστούν με κομμάτια που θα βγουν από τα F-16 που γίνονται Viper και θα τοποθετηθούν στα Block 50. To πρόγραμμα έχει κόστος περίπου 700 εκατ. ευρώ, καθώς περιλαμβάνει εκτός από τη δομική αναβάθμιση και τα νέα συστήματα που θα τοποθετηθούν και κάποια θα αγοραστούν για να μπουν στα μαχητικά.Το πρόγραμμα της δομικής – ηλεκτρονικής αναβάθμισης περιλαμβάνει νέα όπλα, όπως οι πύραυλοι αντιραντάρ Harm, αλλά και την επαναπιστοποίηση όλων των όπλων που χρησιμοποιούν τα F-16, νέα ατρακτίδια στόχευσης Sniper που θα δίνουν τη δυνατότητα στους χειριστές να εντοπίζουν το στόχο τους από πολύ μακρινή απόσταση κατευθύνοντας με ακρίβεια τις βολές, νέα κράνη με ενσωματωμένα σκοπευτικά που θα βοηθούν τους πιλότους να πετύχουν τους στόχους τους μέρα και νύχτα, ενώ θα κατασκευαστούν και νέα εργοστάσια για την Πολεμική Αεροπορία στην Αγχίαλο καθώς η αναβάθμιση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. 


Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που έρχεται να προστεθεί στην απόκτηση των υπερσύγχρονων Rafale, στα F-16 Viper, αλλά και στην ανακοίνωση απόκτησης των φρεγατών Belharra.

 


Πηγή: skai.gr


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά