Εκπαίδευση στελεχών. Όχι στους αποκλεισμούς λόγω προέλευσης-βαθμού.

 

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

  1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ ως θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, επανέρχεται στο πολύ σοβαρό θέμα αυτό του αποκλεισμού στελεχών από διάφορα σχολεία – εκπαιδεύσεις εσωτερικού, θεωρώντας απαράδεκτο το διαχωρισμό τον στελεχών από τα Επιτελεία σε κατηγορίες, πότε θέτοντας ως προϋπόθεση συμμετοχής για φοίτηση πλέον των άλλων τα ηλικιακά κριτήρια https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1332-pomens-oxi-stis-diakriseis-ton-ypaksiomatikon-proeleyseos-ep-op και πότε με κριτήρια βαθμού και προέλευσης https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1613-pomens-diakriseis-monimon-ypaksiomatikon-proeleyseos-epop, μια πρακτική που δημιουργεί εύλογα αίσθημα διάκρισης και σύγχυσης μεταξύ των συναδέλφων.

 2.    Αυτή η πρακτική των επιτελείων να εξαιρεί συναδέλφους από το αυτονόητο  δικαίωμα όλων στη γνώση, τη μάθηση και την διάθεση τους για αναβάθμιση των γνώσεων τους, έχει άμεσα αρνητικά αποτελέσματα στη ψυχολογία των συναδέλφων αλλά και άμεση επίπτωση στην μοριοδότηση του κάθε στελέχους που είναι άρρηκτα συσχετισμένη με τις τοποθετήσεις - μεταθέσεις τους καθώς δεν τους δίνετε η δυνατότητα να αυξήσουν τα μόρια τους με την απόκτηση κάποιου πτυχίου.

 3.    Εντύπωση προκαλεί ότι και το ΓΕΝ ακολουθώντας την πρακτική του ΓΕΣ, με έγγραφο του καλεί για φοίτηση σε τμήματα εκμάθησης ξένης γλώσσας (Αραβικής – Ρωσικής) που θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά για το έτος 2021 – 2022, στελέχη προελεύσεως ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ εξαιρώντας Αξκους – Υπξκους προελεύσεως ΕΠΥ καθώς και Υπξκους προελεύσεως ΕΠ.ΟΠ. , κρίνοντας πιθανώς ότι οι συνάδελφοι αυτών των προελεύσεων μετά και από τόσα χρόνια που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είναι ικανοί για την εκμάθηση ξένης γλώσσας.

4.    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ΠΟΜΕΝΣ με έγγραφο της στις 23 Αυγούστου 2021, επανήλθε και ενημέρωσε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία για την διακριτικά ξεχωριστή αντιμετώπιση στελεχών προέλευσης ΕΠΟΠ από προκηρύξεις θέσεων για εκπαίδευση σε σχολεία εσωτερικού, τονίζοντας ότι οι αποκλεισμοί από την εκπαίδευση δημιουργούν αίσθημα διάκρισης και σύγχυσης μεταξύ των στελεχών, συνιστούν δε τεράστια αδικία και άνιση αντιμετώπιση μεταξύ του Μόνιμου προσωπικού που ανήκει σε όλες τις προελεύσεις.

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου όλων των στελεχών προτείνει την άμεση κατάργηση της διακριτικά διαφορετικής αντιμετώπισης των στελεχών που επιχειρείτε το τελευταίο διάστημα από τα Γενικά Επιτελεία, δίνοντας ίσες ευκαιρίες για μάθηση και απόκτηση γνώσεων σε όλους τους συναδέλφους και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητου βαθμού - προέλευσης και σε οποιοδήποτε δίκαιο αίτημα τους χωρίς αποκλεισμούς.

6.    Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού: Τχης (ΑΠΒ) Θεόδωρος Κουτσίδης τηλ. 6944055135.

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά