Βελτίωση Θεσμικού Πλαισίου Υπηρεσιών Στελεχών ΕΔ

 

Ως γνωστόν, η εργασία του στρατιωτικού είναι άκρως απαιτητική και πολλές φορές παρέχεται από τα στελέχη καθ΄ υπέρβαση του θεσμοθετημένου ωραρίου των 40 ωρών εργασίας ανά εβδομάδα (υπερωριακή απασχόληση) και πέραν του πενθημέρου εργασίας (αργίες και επιλέξιμες), χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για σχετική οικονομική αποζημίωση.

Ενώ λοιπόν έχει παρέλθει διάστημα 10 ετών από τον καθορισμό των μηνιαίων ανώτατων ορίων υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας που εκτελούν τα στελέχη των ΕΔ, η Υπηρεσία όλως παραδόξως (μιας και εν τω μεταξύ, προ τριετίας, μεσολάβησε και το κατ’ ευφημισμό «Έτος Μέριμνας Προσωπικού») ουδεμία ουσιαστική πρωτοβουλία έχει αναλάβει για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών, προκειμένου να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες, εφόσον στο σύνολό τους προφανώς και δεν εξυπηρετούν υπαρκτές επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ο τρόπος οργάνωσης των εκτελούμενων υπηρεσιών βασίζεται σε νοοτροπίες παλαιοτέρων περιόδων, οι οποίες πλέον δεν μπορεί να έχουν θέση σε μια σύγχρονη ευνομούμενη δημοκρατία, με θεμελιώδη εργασιακά κεκτημένα (40 ώρες εργασίας) που δεν μπορεί να επιδέχονται επιλεκτικής εφαρμογής από διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με βάση τα παραπάνω ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) απέστειλε έγγραφο στην Πολιτικο – στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προτείνοντας δέσμη μέτρων τα οποία θα μπορούσαν να περιορίσουν την τεράστια σωματική και ψυχική καταπόνηση που επιφέρει η χωρίς ουσιαστική ανάπαυλα εργασία επί 24 ώρες.  

Βελτίωση Θεσμικού Πλαισίου Υπηρεσιών Στελεχών ΕΔ - Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά