«Χρηματιστήριο» αποστράτων, υποψηφίων για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων – Τι απαντά Ειδικός

 



Αναταράξεις προκάλεσε η περίπτωση του ανωτάτου αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων της χώρας μας ο οποίος ανελίχθη μέχρι και τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και αργότερα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο ενός αναμφίβολα ικανού αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων της χώρας μας, συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται, λες και αυτό είναι το πρόβλημα της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας.

 

Δημοσιεύματα

Από την άρνηση του Βαγγέλη Αποστολάκη και έπειτα,  πλήθος δημοσιευμάτων «θέλουν» διάφορους υποψηφίους, ως αυτόν τον ένα, που θα αναλάβει την πολιτική προστασία της χώρας μας.

 

Οι υποψήφιοι

Έντονη λοιπόν είναι η φημολογία για το «ορφανό» υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μετά την άρνηση του Β.Αποστολάκη να το αναλάβει,  και σε δημοσιεύματα αναφέρονται ως ικανοί υποψήφιοι για υπουργοί πολιτικής προστασίας & διαχείρισης κρίσεων, οι κ.κ πρώην Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος,πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, ο πρόσφατα αποπεμφθείς ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, ακόμη και ο Γιώργος Φλωρίδης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά όλοι οι αναφερόμενοι στα δημοσιεύματα, αξιόλογοι κατά τα άλλα κύριοι,  κρίθηκαν ικανοί για την τόσο σοβαρή αυτή θέση,  από δημοσιογράφους. Για τόση σοβαρότητα μιλάμε…

 

Η συμπεριφορά των κομμάτων

Θα περίμενε κανείς από το πολιτικό προσωπικό της χώρας μετά τις καταστροφές των τελευταίων ετών,  

2007  – Μια σειρά από δασικές πυρκαγιές σε πολλούς νομούς της Ελλάδας είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι, να καούν 1.500 σπίτια και περισσότερα από 268.834 εκτάρια (περ. 2.700km2) γης, 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 60.000 ζώα.

11 χρόνια πριν η πυρκαγιά στα Πιέρια και η φονική φωτιά στην Ηλεία -Τώρα στην χαροκαμένη Αττική με την ελληνική οικογένεια μαζί και στον θάνατο - Πρωινός Λόγος Κοζάνη

Μάνδρα 2017 – 25 πνιγμένοι πολίτες, εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα κατεστραμμένα

Πλημμύρες Μάνδρα Αττικής 15/11/2017 - YouTube

Μάτι 2018 – 102 πολίτες καμένοι, δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα κατεστραμμένα

Οι φωτογραφίες από τη φωτιά στο Μάτι που συγκλόνισαν τον κόσμο -Στιγμές μαρτυρίου, έζησαν την κόλαση [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Μάτι: Τρία χρόνια από τη φονική πυρκαγιά – Το πόρισμα φωτιά, τα λάθη και οι αλληλοκατηγορίες - Newsbomb - Ειδησεις - News2021 – πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Ηλεία με 2 πολίτες νεκρούς, χιλιάδες  σπίτια και επιχειρήσεις καμένες, 950.000 στρέμματα καμένα,   χιλιάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι στο δρόμο.

Τεράστια περίμετρος και ολονύχτιο θρίλερ με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Άγνωστο πόσα σπίτια κάηκαν - Μάχη να μην φτάσει στο Κρυονέρι - terastia perimetros kai olonychtio thriler me ti fotia sti

Αυτά είναι τα σπίτια που κάηκαν στη φωτιά της Βαρυμπόμπης [συγκλονιστικές... | Ελλάδα Ειδήσεις

να έχει αντιληφθεί ότι η πολιτική προστασία και η ασφάλεια των πολιτών είναι σοβαρή υπόθεση, απαιτεί οργάνωση, σχέδιο και εφαρμογή,  και σε όλες τις  πιο πάνω περιπτώσεις οι ενέργειες ή παραλείψεις  της πολιτείας και των οργάνων της,  ήταν εγκληματικές και κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές, με τους πολίτες εντελώς ανυπεράσπιστους. Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων και αποφάσεις δικαστηρίων αυτό καταδεικνύουν.

 

Πολιτική προστασία

Η πολιτική προστασία,   καλύπτει ένα ευρύ πεδίο αρμοδιοτήτων φυσικών & τεχνολογικών καταστροφών και διαχείρισης κρίσεων και υποχρεώσεων του κράτους έναντι των πολιτών του, και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση από όλους τους πολιτικούς, στην οποία όμως είτε το θέλουμε είτε όχι,  ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται  το παζάρι συμφωνιών επιλογής,  ενός κομματικά κοινά αποδεκτού προσώπου για επικεφαλής. Η επιλογή του απαιτεί ΜΟΝΟ να διαθέτει προσόντα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!

 

Ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας & διαχείρισης κρίσεων

Ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας & διαχείρισης κρίσεων δεν θα πρέπει να επιλεγεί από τα κομματικά του «ένσημα» ή τη συμφωνία των κομμάτων για το ποιον θα διορίσει η κυβέρνηση στη θέση εν είδη «γραμματίου»,  αφού θα πρέπει να συγκεντρώνει συνδυασμό γνώσεων σε όλους τους τομείς της ασφάλειας-πυρασφάλειας-πολεοδομίας-ναυσιπλοιας-τρομοκρατίας-βαριάς βιομηχανίας-αεροπλοιας-καιρικών φαινομένων και διαχείρισής τους-τροχαίων ατυχημάτων-λειτουργίας αεροδρομίων, λιμένων και αυτοκινητοδρόμων κ.α,  αλλά και στον ευρύτερο τομέα λειτουργίας των πάντων,  με πολυετή εμπειρία σε διαχείριση διαφόρων κρίσεων,  και να διαθέτει αποδεδειγμένα ηγετικές ικανότητες. Μόνο έτσι ο επικεφαλής θα διαθέτει την ικανότητα να επιλέξει τους συνεργάτες του απερίσπαστα,  και να εφαρμόσει όλους τους κανόνες διασφάλισης της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, στο όνομα της εκάστοτε κυβέρνησης,  και στο τέλος να λογοδοτήσει για λάθη ή αβλεψίες του, και όχι να κρύβεται από τους δημοσιογράφους ή να επικαλείται το “στρατηγό άνεμο” ή τη «στραβή στα βάρδιά του»,  στραβή που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δε σημαίνει ότι ένας αποδεδειγμένα καλός βατραχάνθρωπος και αλεξιπτωτιστής, ή ένας πρώην δήμαρχος ή διοικητής Ίλης τεθωρακισμένων,  μπορεί να αναλάβει και υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας & διαχείρισης κρίσεων της χώρας.

 

Στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν στελέχη με τα πιο πάνω προσόντα που περιγράφηκαν και ο πρωθυπουργός έχει τις εξής δύο επιλογές:

Α)Να βγάλει τα κομματικά γυαλιά του, να αδιαφορήσει για τις όποιες πιέσεις με γνώμονα την εξασφάλιση της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους,  και να επιλέξει μεταξύ των στελεχών αυτών,  ώστε επιτέλους η Ελλάδα να πάψει να θρηνεί θύματα.

Β)Να ακολουθήσει τη μέχρι σήμερα τακτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και να αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών.

 

Οι Έλληνες έχουν πολύ οργή μέσα τους, από τις παλινωδίες των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που έχουν συσσωρευτεί, θρηνούν τους ανθρώπους τους και αναζητούν τον πρωθυπουργό που θα σταματήσει να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Ας το τολμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

 

Αγραφιώτης: Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει έλλειψη ΗΓΕΤΗ εδώ και χρόνια ! - happened now

Άγγελος Αγραφιώτης

Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων

Γενικός Διευθυντής

Α&Κ Risk Management Consulting

www.ak-riskmanagment.gr


«Χρηματιστήριο»  αποστράτων, υποψηφίων  για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων - Τι απαντά Ειδικός - happened now

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά