Προς σαρωτικές αλλαγές στην Πυροσβεστική: Έρχονται οι «δασοκομάντο»

 

pirosvestis_traumatismos© Παρέχεται από: Protothema.gr pirosvestis_traumatismos

Ενόψει της ανακοίνωσης τη Δευτέρα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επίκεινται σαρωτικές αλλαγές και στη δομή της πυροσβεστική που θα μπει στην «ομπρέλα» των αρμοδιοτήτων του νέου υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται και έναν επιστημονικού υπόβαθρου υπουργό και έναν επιχειρησιακό υφυπουργό πιθανότατα, στον απόηχο των καταστροφών από τις πρόσφατες φωτιές.

Ένα κρίσιμο κομμάτι που αναζητούνται γρήγορες λύσεις είναι οι καθαρισμοί στα δάση, στους μικτούς δασικούς και αστικούς ιστούς όπως και στις αντιπυρικές ζώνες. Από τον Οκτώβριο ξεκινάει και το εκτεταμένο πρόγραμμα αυτών των εργασιών «Δρυάδες» ύψους 300 εκατ. ευρώ με ορίζοντα πενταετίας. 

Παράλληλα, έρχονται και οι «δασοκομάντο» άμεσης δράσης των mega fires, «ειδικοδυναμίτες» όπως αναφέρεται, δηλαδή δασολόγους δασοπόνους, άτομα με επαφή με το δάσος που θα στελεχώσουν την ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων), την ομάδα κρούσης των δασικών πυρκαγιών. Θα περάσουν εκπαίδευση, «διαβολοβδομάδες» τις αποκαλούν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος. Θα είναι αερομεταφερόμενη ομάδα 500 ατόμων που θα μπορεί να προβαίνει στις πρώτες κρούσεις, και την εκτίμηση τη χαρτογράφηση των περιοχών που βρίσκονται σε φωτιά, με πρώτη εκτίμηση του τι συμβαίνει και στο γεωγραφικό πεδίο. Παράλληλα, τουλάχιστον 3.500 νέοι μόνιμοι πυροσβέστες αναμένεται να προσληφθούν στην πυροσβεστική. 

 

Πηγή:

skai.gr

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά