Παρουσία ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Λοχία (ΠΖ) Κ. Μελιγκώνη

 




O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς παρέστη σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, επίλεκτο στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας. Ακολούθως, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής στην Πλατεία Ολυμπιονικών, μαζί με τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο. Στη συνέχεια και εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη.

Παρόντες στις εκδηλώσεις μνήμης, που διοργανώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ήταν συγγενείς του αδικοχαμένου στελέχους, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα παρακάτω:

«Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, παρίσταμαι στη σημερινή εκδήλωση μνήμης, για τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνο Μελιγκώνη, έναν εξαίρετο Υπαξιωματικό, δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια νυχτερινού επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσης.

Ο Αρχαίος Ιστορικός Θουκυδίδης, αναφερόμενος στον «Περικλέους Επιτάφιο», για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού Πολέμου, εκφράζει έναν ενδόμυχο φόβο, πως οι έπαινοι προς τους νεκρούς, ενδέχεται πολλές φορές να θεωρηθούν υπερβολικοί, γιατί ο ίδιος ο θάνατος, εκ των πραγμάτων, εξωραΐζει και εξιδανικεύει τους ανθρώπους.

Λίγες όμως είναι οι περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες τα εγκώμια έρχονται απλά να περιγράψουν αλήθειες και ακόμη πιο σπάνιες, οι περιπτώσεις όπου τα λόγια είναι φτωχά για να αποδώσουν τη πραγματική προσφορά και το εξαίρετο ήθος συγκεκριμένων ανθρώπων.

Ο Κωνσταντίνος Μελιγκώνης, υπήρξε ένας νέος με ανιδιοτελή αγάπη για τον Ελληνικό Στρατό και άσβεστο πάθος για τις Ειδικές Δυνάμεις, μια ιδιαίτερη και ασυμβίβαστη προσωπικότητα, πλημμυρισμένη με πατριωτικά αισθήματα, ένας ανήσυχος και οραματιστής Υπαξιωματικός, που κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπηρετώντας στους επίλεκτους των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Άνθρωπος υπερβατικός, γενναίος, με υψηλά εθνικά ιδεώδη, υπηρέτησε με αρχές και ήθος την Υπηρεσία, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό των φίλων και συναδέλφων του.

Τίμησε μέχρι της «τελευταίας ρανίδας του αίματός του» την ελληνική σημαία και έμεινε πιστός στους όρκους και τα ιδανικά του.

Θυσίασε αβίαστα τη ζωή του υπέρ Πίστης και Πατρίδας, εκτελώντας με θάρρος και αυταπάρνηση, μια απαιτητική νυκτερινή άσκηση, καταδεικνύοντας σε όλους τον δρόμο του καθήκοντος, της τιμής και του χρέους.

Η θυσία του, όπως και όλων των επίλεκτων στελεχών και οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων, που έδωσαν στο παρελθόν τη ζωή τους για την Πατρίδα, επιτελώντας στο ακέραιο το εθνικό τους καθήκον, θα αποτελεί στο διηνεκές, φωτεινό φάρο για όλους μας, λειτουργώντας ως εφαλτήριο εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Κωνσταντίνε Μελιγκώνη,

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ευχαριστούν για όλα όσα προσέφερες για την Πατρίδα, θα σε θυμούνται πάντα και θα τιμούν την μνήμη σου.

Η οικογένειά σου θα πρέπει να αισθάνεται απέραντη τιμή και υπερηφάνεια.

Πορεύτηκες στη ζωή σου στη λογική της ρήσης του Θουκυδίδη: «Παρά δύναμιν τολμητής και παρά γνώμην κινδυνευτής και εν τοις δεινοίς εύελπις».

Ας είσαι πάντα Αθάνατος!!!

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά