«Ρεσάλτα» σε πλοία με στολή τζετ από τους Βρετανούς πεζοναύτες

 



 Μία «γεύση» από το μέλλον έδωσαν οι Βασιλικοί Πεζοναύτες της Μ. Βρετανίας με βίντεο από επίδειξη/ άσκηση ταχείας επιβίβασης σε πλοίο η οποία έγινε όχι από ελικόπτερο ή άλλο πλεούμενο, μα με άλμα με χρήση στολής τζετ. 

 Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει ενθουσιάσει τους φίλους τωνjet suitsκαι μη. Η εταιρεία που είναι πίσω από το εγχείρημα αυτή είναι ηGravity Industries,δημιούργημα του Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ, εφέδρου των Βασιλικών Πεζοναυτών. ΤοJetSuitέχει ισχύ1000bhpκαι αξιοποιεί την ανθρώπινη αίσθηση ισορροπίας ώστε να παρέχει μια εμπειρία που παραπέμπει στον «Iron Man» των κόμικ. 

 Στο πλαίσιο της επίδειξης οι πεζοναύτες πλησιάζουν με τα ταχύπλοά τους το πλοίο- στόχο που είναι ήδη εν κινήσει και κάποιοι από αυτούς απονηώνονται από τα σκάφη τους με τις ιπτάμενες στολές τους. Στη συνέχεια φτάνουν γρήγορα στο σκάφος- στόχο, όπου και προσνηώνονται. 

 Στο πλαίσιο της επίδειξης, ιπτάμενος πεζοναύτης βοηθά τους άλλους να επιβιβαστούν πετώντας τους σκάλα μετά την επιβίβασή τους, ενώ σε άλλη μια περίπτωση κινείται μεταξύ του πλοίου και του ταχυπλόου. Επίσης, στο τρίτο σκέλος, επιδεικνύεται η ταχεία προσνήωση τριών, ο ένας μετά τον άλλον. 

 Το βίντεο προκαλεί σίγουρα εντύπωση, αν και τίθενται κάποια ερωτήματα σχετικά με την πραγματική τακτική χρησιμότητα του εξοπλισμού αυτού (είναι θορυβώδης, οπότε θα γίνεται αντιληπτή η χρήση του, ενώ οι χρήστες είναι εκτεθειμένοι σε εχθρικά πυρά- επίσης δεν είναι γνωστό τι οπλισμό θα μπορούν να έχουν μαζί τους). Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία δουλεύει με ειδικούς για την εξεύρεση λύσεων- όπως πχ τροποποιήσεις και επιπλέον εξοπλισμού για τη χρήση τυφεκίου εν πτήσει. 

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά