ΕΣΠΕΑΜ/Θ: Να δοθούν στη Δημοσιότητα οι Όροι Μίσθωσης του Α/Δ Αμυγδαλεώνα – Τι αλλάζει διαχρονικά από Διαγωνισμό σε Διαγωνισμό?

 




Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) στα πλαίσια της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που διαχειρίζεται η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και προσπορίζεται το Μετοχική Ταμείο Αεροπορίας (σύμφωνα με το αναγκαστικό νόμο ίδρυσης του), ήταν πάντα υπέρ της μίσθωσης του Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Μέχρι σήμερα στο Αεροδρόμιο αναπτύσσονται κυρίως γεωργικές καλλιέργειες και oι κτιριακές του εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες στέγασης προσωπικού της ΠΑ που υπηρετεί στις Μονάδες της περιοχής.

Το ενδιαφέρον αξιοποίησης του Αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα ως αεροδρόμιο με υπηρεσίες Γενικής Αεροπορίας, εκδηλώθηκε πρώτη φορά το 2010 από συγκεκριμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο, με ανάλογη εκδήλωση ενδιαφέροντος προς το ΥΠΕΘΑ, ώστε να προκαλέσει την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας, όπως και έγινε αλλά άγνωστο γιατί απόβηκε άκαρπη.

Από τότε έως σήμερα, δηλαδή σε διάρκεια έντεκα (11) ετών, με πρωτοβουλία (εκδήλωση ενδιαφέροντος) της ίδιας εταιρείας, έχουν προκηρυχθεί και διενεργηθεί τέσσερις (4) διαγωνισμοί, με το ίδιο αντικείμενο και με μόνη συμμετέχουσα την εν λόγω εταιρεία, χωρίς κανένας (διαγωνισμός) να οδηγήσει στην μίσθωση του Αεροδρομίου.

Προκαλεί εύλογα ερωτήματα, πιθανόν και προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (ΜΤΑ), η αδυναμία ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, ειδικά όταν συμμετέχει μια και μόνο εταιρεία, η οποία με ανάλογη εκδήλωση ενδιαφέροντος προκάλεσε τους διαγωνισμούς μέσα σε αυτά τα έντεκα (11) χρόνια.

Τι έχει αλλάξει από διαγωνισμό σε διαγωνισμό?

Που οφείλεται η κατ΄ επανάληψη αναδίπλωση της εταιρείας την τελευταία στιγμή?

Πέραν όλων των παραπάνω που θα πρέπει να αποτελέσουν θέματα προς σκέψη από όλους τους εμπλεκόμενους και προς αποφυγή και άλλων καθυστερήσεων στην αξιοποίηση του εν λόγω Αεροδρομίου, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει στους όρους της διακήρυξης, αρχής γενομένης από την πρώτη διακήρυξη του 2010 έως σήμερα, με ανάλογη ανάλυση των ωφελημάτων για το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας αλλά και των πιθανών υπαναχωρήσεων σε βάρος του Ταμείου.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), θα αναμένει με επιφύλαξη τις απαντήσεις επί των ανωτέρω ερωτημάτων ευελπιστώντας στην πλήρη εξασφάλιση όλων των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών που παρέχονται στα στελέχη που διαμένουν στα υπάρχοντα οικήματα ενώ οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης του εν λόγω αεροδρομίου, εις βάρος των συναδέλφων μας, θα προκαλέσει την άμεση αντίδρασή μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικων (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) προς στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται να προβεί σε ενέργειες αρμοδιότητάς της προς ενημέρωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της Διεύθυνσης του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας αλλά και λοιπών φορέων κατά την κρίση της.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά