Π.Ο.Ε.Σ. - Εντείνονται οι πιέσεις για τα όρια ηλικίας των ΕΠΟΠ και ΟΒΑ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
TYPOGRAPHY


 Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1124/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το με ημερομηνία 20.7.2020 έγγραφο των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.), Δράμας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.), Έβρου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε.), Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ), Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.) και Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), σχετικώς με το ηλικιακό θέμα της αποστρατείας των ΕΠΟΠ και το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1636/2020 έγγραφό μας, σχετικά με το αίτημά μας να δοθεί η δυνατότητα των ΟΒΑ να ενταχθούν στο θεσμό των ΕΠΟΠ, το ζήτημα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων και από τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, ως εξής: 

Προς: τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο  Παναγιωτόπουλο

Θέμα: «Αύξηση των ορίων ηλικίας στην προκήρυξη των ΕΠ.ΟΠ.»

Εξαιτίας της αυξανόμενης Τουρκικής επιθετικότητας, η κυβέρνηση μας έχει εξαγγείλει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την άμεση ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας  της χώρας μας. Για την υλοποίηση της παραπάνω πολιτικής απαιτείται τόσο η αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων, όσο και η πρόσληψη νέου προσωπικού που θα στελεχώσει όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να εξετάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ). Μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία θα έδινε τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να αυξήσουν αυτόματα τη δεξαμενή επιλογής των μελλοντικών στελεχών τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και υποψηφίους με σημαντικά προσόντα σπουδών και προϋπηρεσίας. Ταυτόχρονα, μια ενδεχόμενη αύξηση των ηλικιακών ορίων θα έχει και ιδιαίτερα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Αφενός, μεν, θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που επιθυμούσαν να προσληφθούν ως ΕΠ.ΟΠ αλλά δεν μπόρεσαν, λόγω του ότι για πολλά χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, αφετέρου, δε, θα δώσει τη δυνατότητα σε σημαντικό αριθμό νέων, που ανήκουν στη γενιά που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση, να επιδιώξουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση παραμένοντας στον τόπο τους και προσφέροντας έμπρακτα στην πατρίδα μας.

Κατόπιν τούτου ερωτάται  ο αρμόδιος  Υπουργός

Προτίθεται να προχωρήσει στην αύξηση των ηλικιακών ορίων από τα 28 στα 32 έτη για τους υποψήφιους επαγγελματίες οπλίτες;

Ο ερωτών  Βουλευτής

Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Πηγή: evros-news.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Αν ένα στέλεχος στα 32 μπει στις ένοπλες δυνάμεις για ΕΠΟΠ στα 50 θα αποστρατευει;
    Πόσα χρόνια θα υπηρετήσουν;
    Στα 30 πραγματικά έτη υπηρεσίας θα είναι 32 + 30 = 62 χρονών θα επιτρέπεται τότε η παραμονή του;
    Άρα πρέπει να αλλάξουν με νόμο πριν την προκήρυξη πολλά συνταξιοδοτικά θέματα για να μην έρθει η στιγμή να φωνάζουμε όπως τώρα με τα 50 χρονών και υπαξκος η 54 και ανθυπασπιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά