ΥΕΘΑ προς ΠΟΕΣ: Αυτά είναι που ζητήσαμε από το ΥΠΕΚΥ για την επιπλέον πενταετία των στρατιωτικών


ΥΕΘΑ προς ΠΟΕΣ: Αυτά είναι που ζητήσαμε από το ΥΠΕΚΥ για την επιπλέον πενταετία των στρατιωτικών

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 992/2020 έγγραφό μας, σχετικώς με την άρνηση υλοποίησης των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν προσμέτρηση του αυξημένου στο διπλάσιο ή τριπλάσιο, μέχρι τα πέντε (5) έτη, χρόνου υπηρεσίας σε Μονάδες και Υπηρεσίες, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού, στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν, ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητάς τους και το ερώτημα που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ (δείτε εδώ), ο κ. ΥΕΘΑ απάντησε ως εξής:
Σε απάντηση της (δ) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Άμεση αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω ότι, τα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά θέματα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α), αφού η ακολουθούμενη δημοσιονομική, αλλά και συνταξιοδοτική πολιτική, ασκείται και εφαρμόζεται αποκλειστικά από τα Υπουργεία Οικονομικών (Υ.Ο.) και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (ΥΠ.Ε.Κ.Υ).
Ωστόσο, το ΥΠ.ΕΘ.Α, για την ορθή εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν.4609/2019 (Α΄67), αναφορικά με την προσμέτρηση στο διπλάσιο του υπόψη χρόνου υπηρεσίας για όλα τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν υπηρετήσει σε Μονάδες ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητάς τους, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, συνεχίζει απρόσκοπτα να συνεργάζεται με το ΥΠ.Ε.Κ.Υ, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση προς όφελος του προσωπικού.
Στο πλαίσιο αυτό, και προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος, το ΥΠ.ΕΘ.Α, έχει, ήδη, αποστείλει την (γ) σχετική στο καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία προτείνεται:
  • Η εν λόγω 5ετία να προσμετράται επιπλέον του χρόνου που αναγνωρίζεται στο διπλάσιο ή τριπλάσιο σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 40 του ΠΔ 169/2007 (Α΄210).
  • Το δικαίωμα αναγνώρισης να ανατρέχει σε υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας των δικαιούχων και ανεξάρτητα από την ημερομηνία διορισμού τους, ήτοι πριν ή μετά την 30 Σεπ 90.
  • Για την καταβολή των εισφορών αναγνώρισης όπως τυγχάνουν πλήρους εφαρμογής οι κατευθυντήριες οδηγίες των (α) και (β) σχετικών εγκυκλίων του ΥΠ.Ε.Κ.Α.
  • Δικαίωμα αναγνώρισης του υπόψη χρόνου να χορηγείται και σε στελέχη που τελούν ήδη σε αποστρατεία.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά