Μέτρα Προστασίας του προσωπικού αρμάτων από τον κορωνοϊό»
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ.Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μέτρα Προστασίας του προσωπικού αρμάτων από τον κορωνοϊό», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Με την έναρξη της πανδημίας, ελήφθησαν και διαρκώς επικαιροποιούνται όλα τα απαραίτητα προληπτικά, υγειονομικά και διοικητικά μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, πλήρως εναρμονισμένα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και την ισχύουσα νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), εξέδωσε οδηγίες προς όλες τις Μονάδες και Υπηρεσίες του, σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εν λόγω ιού, τους παράγοντες νόσησης, τη διάγνωση - διαχείριση του προσωπικού, αλλά και τις οδηγίες απολύμανσης, οι οποίες είναι εναρμονισμένες με τον ΕΟΔΥ και καλύπτουν σε γενικές γραμμές τα θέματα προστασίας προσωπικού και απολύμανσης των υλικών. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΙΤ), εξειδίκευσε τις ως άνω οδηγίες αποκλειστικά για τα πληρώματα των αρμάτων. Αυτές, εν συνεχεία, αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΓ), συνοψίζονται δε, ως ακολούθως:

 Όλο το προσωπικό, κατά την είσοδο και την παραμονή του εντός των αρμάτων μάχης, vα φέρει υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου, υφασμάτινη ή μιας χρήσης.  Η χρήση των αρμάτων να γίνεται αποκλειστικά από το προσωπικό που τα έχει χρεωμένα, το οποίο να είναι υπεύθυνο για την απολύμανση των απαρτίων που έρχονται σε επαφή, όπως τα χειριστήρια, τα προσοφθάλμια, οι προμετωπίδες κ.λπ. -2-  Ο εξοπλισμός των αρμάτων, ο οποίος χρησιμοποιείται από κάθε χειριστή προσωπικά (π.χ. κράνη αρματιστή, ακουστικά σταθμών ασυρμάτου), να είναι χρεωμένος ξεχωριστά στο προσωπικό και να επιδιώκεται η χρήση μόνο από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά