Δωρεάν παροχή υπηρεσιών απο στρατιωτικούς για κοινωφελείς σκοπούς




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Στελέχωση του e-ΕΦΚΑ με προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:



Οι τρεις ομάδες εργασίας από το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, που έχουν προταθεί, στελεχώνονται με στρατιωτικό προσωπικό διαφόρων κατηγοριών. Εφόσον ληφθεί οριστική απόφαση για διάθεση του εν λόγω προσωπικού, στην αρμόδια Δνση του e-ΕΦΚΑ, αυτή θα διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.Δ 721/1970 «Περί Οικονομικής Μερίμνης και Λογιστικού των Ε.Δ» (Α΄251), στις οποίες προβλέπεται ότι, υφίσταται η δυνατότητα δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για κοινωφελείς σκοπούς, με απόφαση του Υπουργού ή του Υπηρεσιακού Οργάνου στο οποίο έχει μεταβιβασθεί η σχετική αρμοδιότητα. Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως, εν προκειμένω, η πρόθεσή μας να συνεισφέρουμε στην επιτάχυνση απονομής των στρατιωτικών συντάξεων, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Τα λοιπά ζητήματα τα οποία τίθενται στην Ερώτηση, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά