Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Από βολές στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων ξεκίνησε η φωτιά

© Παρέχεται από: News247.gr
Τουλάχιστον 600 στρέμματα δάσους κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε σε πευκοδάσος μέσα στην οριοθετημένη περιοχή των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (Ε.Β.Ο.) στο Δήμο Λαυρεωτικής.
Προληπτικά εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί και μία παιδική κατασκήνωση.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε πως «ήταν από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές. "Εκδηλώθηκε μέσα από την ΕΒΟ, είναι αδιανόητο να ρίχουν βολές μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε καταθέσει υπόμνημα να μην γίνονται δοκιμαστικές βολές από 1η Μαΐου έως τέλος Οκτωβρίου, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Ελπίζουμε τώρα αυτό να σταματήσει" πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την φωτιά στο Λαύριο και από πού ξεκίνησε τονίζοντας από τη δική τους μεριά πως οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.
Το απόγευμα της Πέμπτης, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.
Στην περιοχή παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, προκειμένου να μην υπάρξει αναζωπύρωση.
Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της φωτιας ήταν ότι νωρίς το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών (Καμάριζα, Σούνιο, Αγριλέτζα και Αγιο Γεράσιμο) και μιας παιδικής κατασκήνωσης.
Σύμφωνα με τις Αρχές, μέσα σε διάστημα πέντε ωρών έγιναν στάχτη 600 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους. Το ευχάριστο νέο είναι πως η φωτιά χάρη στην τεράστια κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής, των γειτονικών δήμων αλλά και εθελοντών πολιτών δεν πέρασε στον Εθνικό Δρυμό και έτσι το δάσος σώθηκε.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά