Φλώρος: Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις λόγω των τουρκικών προκλήσεων


Φλώρος: Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις λόγω των τουρκικών προκλήσεων


«Εξαιτίας των προκλήσεων που βιώνουμε από την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, αλλά ουσιαστικά εδώ και αρκετά χρόνια, με την προκλητικότητα να κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα» επισήμανε μεταξύ αλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό ειδησεογραφικό σταθμό του Ισραήλ i24news, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του στη χώρα.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας, βρίσκονται «σε εγρήγορση, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο και είναι έτοιμες και ικανές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προσδιορίζονται από το αίσθημα καθήκοντος το οποίο διέπει όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας» ανέφερε ο κ. Φλώρος. 
«Ζούμε και βιώνουμε τις προκλήσεις και στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από έναν παράγοντα αποσταθεροποιητικό, ο οποίος πλέον δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά το status quo το οποίο έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια στην περιφέρεια της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εάν προκληθούν επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και αναπειληθούν, πρόκειται να απαντήσουν. Οι κόκκινες γραμμές είναι δεδομένες και έχουν καθορισθεί και από την πολιτική ηγεσία και τη στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος» ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Φλώρος.
«Είναι δεδομένο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε καθημερινή βάση και δρουν και αντιδρούν όπου απαιτηθεί. Εκπέμπουμε λοιπόν ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος σε όποιον αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας έναντι οποιουδήποτε παράγει αστάθεια στη περιοχή και απειλεί την κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή στην οποία θα πρέπει τα κράτη, που απαρτίζουν το σύστημα περιφερειακής ασφάλειας, να συνεργάζονται μέσα σε καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας και να προάγουν την ευημερία των πολιτών τους. Δεν αποκλείουμε κανέναν, οι συνέργειες είναι για το κοινό καλό και όχι για τον αποκλεισμό οποιουδήποτε», κατέληξε

euro2day
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά