Αναζητούνται πόροι για να πληρωθούν οι υπηρεσίες των Σαββατοκύριακων και των αργιών





Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ.Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αποζημίωση 24ωρων υπηρεσιών κατά τα Σαββατοκύριακα και αργίες στο Στρατό Ξηράς», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:


Σε ό,τι αφορά στο Στρατό Ξηράς, όπου υπηρετεί ο μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού και εκτελούνται οι περισσότερες υπηρεσίες, με την Υπ’ Αριθμ.6/ 26 Μαρ 18 Απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής της αποζημίωσης για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες για το έτος 2018, λόγω έλλειψης αναγκαίων πιστώσεων στο λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΓΕΣ. Κατά τη λήξη του οικονομικού έτους 2019, το ΓΕΣ μετά από ανακατανομή αδιαθέτων υπολοίπων από διάφορους κωδικούς του Π/Υ του, προέβη στην αποζημίωση των αντίστοιχων υπηρεσιών, που εκτελέσθηκαν εντός του έτους (2019). Για τις υπηρεσίες που αφορούν στο τρέχον έτος (2020), οι εγγεγραμμένες πιστώσεις στον οικείο κωδικό του Π/Υ ΓΕΣ, επαρκούν αποκλειστικά για την κάλυψη μόνο των υπηρεσιακών/επιχειρησιακών αναγκών και κατά συνέπεια, εκκρεμεί η αποζημίωση εκτέλεσης 24ωρων υπηρεσιών Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, πλην όμως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση πόρων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της υπόψη αποζημίωσης για το τρέχον έτος. Η εν λόγω αποζημίωση καταβάλλεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να έχει αναφερθεί εκκρεμότητα, ούτε να έχει εντοπιστεί απόκλιση από τα προβλεπόμενα.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά