Παναγιωτόπουλος: Τι ισχύει για τις ταυτότητες ως ταξιδιωτικά έγγραφα
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ως ταξιδιωτικά έγγραφα», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει δρομολογήσει τις ενέργειες υλοποίησης έκδοσης της προβλεπόμενης, από την εξουσιοδοτική διάταξη των άρθρων 40 και 48 του ν.4609/2019 (Α΄67), Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων προϋποθέτει την περιέλευση στοιχείων από την συναρμόδια Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Συνυπολογιστέα παράμετρο συνιστά, επίσης, η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας. Όσον αφορά στις οικονομικές επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν.3566/2007 (Α΄117), χορηγούνται διπλωματικά και ειδικά υπηρεσιακά διαβατήρια για εκτέλεση υπηρεσίας στο εξωτερικό, σε Έλληνες υπηκόους με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών, το κόστος των οποίων βαρύνει το φορέα έκδοσής τους ή το φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση, και όχι τα στελέχη. Τέλος, για τα στελέχη που μεταβαίνουν στο εξωτερικό και σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για υπηρεσιακούς και εκπαιδευτικούς λόγους, εκδίδεται από την Υπηρεσία ειδικό Φύλλο Πορείας ΝΑΤΟ (SΤΑΝΑG 2026) στην αγγλική και λατινική γραφή, το οποίο επέχει θέση διαβατηρίου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά