Στρατιωτικά θέματα και άλλα πολλά.. Ένοπλες Δυνάμεις, Στρατός, Αεροπορία, Ναυτικό, Εθνικά, Εκδηλώσεις

Προγράμματα που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων







Προγράμματα που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής:
• ΕΜΖ των Φ/Γ MEKO-200HN
• Προμήθεια 4 Ε/Π MH-60R SeaHawk
• Προμήθεια Α/Κ για τα Ε/Π CH-47D Chinook
• Ενίσχυσης υποδομών ΕΑΒ για το πρόγραμμα αναβάθμισης Α/Φ F-16 VIPER.

To υποπρόγραμμα προμήθειας 18 αεροκινητήρων Τ55-GA-714A εκτιμώμενης αξίας €29,6 εκατ. στοχεύει στην αντικατάσταση των υφιστάμενων Α/Κ T55-L-712 των 9 Ε/Π CH-47D Chinook και συνακόλουθα στην επίτευξη ομοιοτυπίας, την μείωση χρόνου μεταξύ βλαβών (MTBF) και του κόστους συντήρησης.


οι εργασίες στο πρώτο F-16, που θα αποτελέσει και το πρωτότυπο αεροσκάφος της αναβάθμισης, έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και συνεχίζονται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς αποκλίσεις.


Ανακοίνωση του ΓΕΑ στις 20 Μαι 2020: • το πρόγραμμα αναβάθμισης των Α/Φ F-16 περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των Α/Φ σε διαμόρφωση VIPER, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 8 έτη με τις τελευταίες παραδόσεις Α/Φ το 2027, ενώ οι εργασίες αναβάθμισης θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ.

πηγή ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

NEWSROOM STRATIOTIKA THEMATA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά