Έρχεται ο αντικαταστάτης για τα «παπάκια» του Στρατού


Ήρθε η ώρα αρχής του τέλους για τα M113 του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ).
Τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), τα γνωστά και ως «παπάκια» είναι ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα για την μεταφορά πεζικού, μιας πλήρους ομάδας, που αριθμεί κατά περίπτωση από 6 ως και 10 στρατιώτες. Τα Μ113 υπηρετούν πάνω από 40 χρόνια στον ΕΣ και βρίσκονται εν αφθονία. Πάνω από 2.400 σε διάφορες εκδόσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες πολλών μονάδων. Για να αντιληφθείτε το πόσο γηρασμένα είναι πλέον, από τότε η Ελλάδα έχει αλλάξει 9 τύπους τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης. Πλέον είναι αδήριτη η ανάγκη αντικατάστασής τους αφού δεν είναι μόνο πολύ αργά για να ακολουθήσουν την ταχύτητα των αρμάτων μάχης σε ένα πεδίο συγκρούσεων αλλά είναι ελάχιστη η προστασία που προσφέρει στο πλήρωμα και την ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο ΓΕΣ παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός πήγε πίσω πολλά προγράμματα, πλέον δίνεται μάχη με τον χρόνο προκειμένου να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Ήδη, έχει αναθερμανθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με τους Αμερικανούς προκειμένου μόλις ανάψει το πράσινο φως για τα υπερατλαντικά ταξίδια να μεταβεί κλιμάκιο του ΓΕΣ στην Αμερική για να ξεκινήσει την επιθεώρηση για την επιλογή των Μ1117, που όπως έχουμε γράψει θα προμηθευτούμε 1.200 οχήματα.
 
 
Όμως, η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Bradley M2A2. Φαίνεται ότι εκεί που δεν μπορούσαν να βρεθούν οχήματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες του ελληνικού στρατού, άνοιξε παράθυρο ευκαιρίας και εντοπίστηκαν 350 κομμάτια από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, για τα οποία αναμένεται να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες ελληνοποίησής τους, έναντι συμβολικού τιμήματος και με την χώρα μας να καταβάλει μόνο τα έξοδα μεταφοράς. Μπορεί τα Bradley να μην είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, σε κάθε περίπτωση όμως είναι έτη φωτός πιο μπροστά και πιο ασφαλή από τα υπάρχοντα Μ113 και σίγουρα θα μπορέσουν επιτέλους τα ταχύτατα τεθωρακισμένα LEO 2HELL να τα ακολουθήσει ένας ικανός αριθμός ΤΟΜΠ.
real.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά