Συντάξεις: Τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης για τις συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων


Με το νόμο 4670/2020  τίθεται σε ισχύ η προσαύξηση στα ποσοστά αναπλήρωσης για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης των ειδικών κατηγοριών στρατιωτικών (ιπταμένων, καταδρομέων, κ.ά.) μετά το 45ο έτος. 
Για τις συγκεκριμένες ειδικές κατηγορίες στρατιωτικών το κάθε εξάμηνο υπηρεσίας λογίζεται ως έτος και έτσι ο χρόνος ασφάλισης βγαίνει διπλάσιος. Με τον νέο νόμο για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής τους σύνταξης προβλέφθηκε ειδική προσαύξηση 2% (αντί 0,5% που ισχύει για όλους τους άλλους ασφαλισμένους) για κάθε έτος ασφάλισης μετά το 45ο. 
Για όσους έχουν 22,5 και άνω έτη πραγματικής υπηρεσίας και με τα διπλά ξεπερνούν τα 45, τα ποσοστά αναπλήρωσης θα είναι αυξημένα κατά 2% αντί 0,5%.
Για παράδειγμα: 
α. Με τον νέο νόμο το ποσοστό αναπλήρωσης στα 40 έτη είναι 50,01% (αντί 42,80% με τον νόμο Κατρούγκαλου). 
β. Στα 45 έτη τα ποσοστά είναι σχεδόν ίδια, 52,5% και 52,80%, 
γ. Στα 50 έτη υπερτερούν τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου, με 62,8% έναντι 55% του νέου νόμου. 
 δ. Για τους ιπτάμενους, τους βατραχάνθρωπους, τους καταδρομείς και άλλες ειδικές κατηγορίες των Ενόπλων Δυνάμεων που φτάνουν στα 50 έτη λόγω διπλών εξαμήνων, το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι +2% από το 45ο έτος και μετά και θα φτάνει στο 62,5% για να μην έχουν μικρότερη σύνταξη.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά