Σύντομα θα κοινοποιηθεί η νέα σύμβαση του ΥΠΕΘΑ με την Πειραιώς



Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος ΠΟΣ Βασίλης Νικολόπουλος:

- Ξεκίνησαν και χορηγούνται σταδιακά οι κανονικές συντάξεις όσων αποστρατεύτηκαν μετά το 2016, που ανέρχονται σε περίπου 2.600 συντάξεις. Ταυτόχρονα θα αποσταλλούν και οι αντίστοιχες συνταξιοδοτικές πράξεις, οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν, διότι δεν αναρτώνται στον ΕΦΚΑ (προς το παρόν τουλάχιστον).
- Άρχισε η επεξεργασία των βεβαιώσεων που έχουν κατατεθεί για αναγνώριση της 5ετίας μονάδων εκστρατείας ("μάχιμη"), ώστε να περιληφθούν στα συντάξιμα έτη.
- Σε αρκετούς συναδέλφους δεν εμφανίζεται το μηνιαίο ενημερωτικό σύνταξης του ΕΦΚΑ, παρά μόνο ίσως του Ιανουαρίου 2019. Αυτό συμβαίνει σε όσους έχουν αρνητική προσωπική διαφορά ή λαμβάνουν δύο συντάξεις ίδιας κατηγορίας (πχ γήρατος). Εκτιμάται ότι σύντομα θα ολοκληρωθει η αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος που υπάρχει και θα εμφανισθούν τα αντίστοιχα μηνιαία ενημερωτικά (πιθανόν μέχρι τέλος Μαΐου.
- Για διευκόλυνση του ΕΦΚΑ στο θέμα έκδοσης στρατιωτικών συντάξεων, με πρωτοβουλία του ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, θα ενισχυθεί ο ΕΦΚΑ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με προσωπικό του ΥΠΕΘΑ για ταχύτερη διεκπεραίωση εκκρεμουσών περιπτώσεων. Ήταν ένα αίτημα του ΕΦΚΑ εδώ και πολύ καιρό που είχαμε συζητήσει με κ. ΥΦΕΘΑ.
- Έχει ολοκληρωθεί το νέο τελικό σχέδιο της σύμβασης ΥΠΕΘΑ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που περιλαμβάνει νέα ποσοστά για καταθέσεις (καλύτερα από τα ισχύοντα στην αγορά, αλλά όχι στο ύψος της προηγούμενης σύμβασης) και νέους όρους για πιστωτικές κάρτες (οι νέοι όροι της κάρτας έχουν αναρτηθεί ιστοσελίδα ΠΟΣ http://www.hellasmil.gr/index.php…). Σύντομα θα κοινοποιηθεί η νέα σύμβαση του ΥΠΕΘΑ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά