Απάντηση Παναγιωτόπουλου για το στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη





Σε απάντηση της (β) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Προβλήματα με τις συνθήκες διαβίωσης και τα μέτρα υγιεινής στο στρατόπεδο Νταλίπη στη Θεσσαλονίκη», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα: Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, οι καθαρισμοί των χώρων εκτελούνται καθημερινά με χρήση υλικών καθαριότητας και γαντιών που χορηγούνται από την Υπηρεσία. Παράλληλα, πραγματοποιείται καθημερινός αερισμός των θαλάμων καθώς και καθαρισμός και απολύμανση 2 φορές ημερησίως, επιφανειών, δαπέδων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων (τουαλετών, λουτρών, εστιατορίων κ.λπ.) με ευρεία χρήση διαλύματος οικιακής χλωρίνης. Πλέον αυτών, έχουν τοποθετηθεί σε χώρους ατομικής υγιεινής κρεμοσάπουνα και χορηγούνται αντισηπτικά και γάντια ακόμη και στο προσωπικό της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου, το οποίο με χρήση ειδικού θερμομέτρου μετώπου θερμομετρεί το εισερχόμενο προσωπικό όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαταγές (αδειούχοι, νεοτοποθετημένοι, κ.λπ.). Η παράθεση των γευμάτων και των δείπνων στα εστιατόρια του στρατοπέδου λαμβάνει χώρα με απόλυτη τάξη και με τους οπλίτες να προσέρχονται κατά ομάδες, καταλαμβάνοντας χωροταξικά μεγάλη έκταση, αφού ελέγχεται πριν την είσοδο τους το υποχρεωτικό πλύσιμο των χεριών. Αναφορικά με τους χώρους στρατωνισμού κτηρίου 2 ορόφων, διαθέτουν επαρκή θέρμανση (6ωρη λειτουργία καυστήρα) ενώ τα υφιστάμενα WC είναι πλήρως λειτουργικά. 

  
Επίσης, παρέχεται ζεστό νερό μέσω κεντρικής θέρμανσης και καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των θαλαμιζομένων (μέσος όρος χρήσης των τουαλετών τα 5 άτομα και των λουτρών τα 10), ενώ παρατάθηκε ήδη η περίοδος λειτουργίας των καυστήρων κεντρικής θέρμανσης έως και την 15η  Απριλίου 2020. Σε κάθε περίπτωση οι Ένοπλες Δυνάμεις, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού τους βρίσκονται σε επαγρύπνηση και μεριμνούν τόσο για την πιστή τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται όσο και για την επικαιροποίησή τους.     Κατά τα λοιπά επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στη (γ) σχετική απάντησή μου επί της (α) όμοιας ερώτησης που είχατε καταθέσει.  

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά