Παναγιωτόπουλος: η 98 ΑΔΤΕ έχει εφαρμόσει μέτρα για την προστασία του προσωπικού






Σε απάντηση της (β) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Έλλειψη μέτρων προστασίας στο Στρατόπεδο Μαυρουδή στη Μυτιλήνη της Λέσβου», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα: Οι Διοικήσεις των Μονάδων που εδρεύουν στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (MX) ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΣΑΡΑΝΤΗ»  έχουν υλοποιήσει όλα τα κατά περίπτωση καθοριζόμενα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που αφορά στην αραίωση των θαλαμιζομένων ώστε να αντιστοιχούν 5 τ.μ. περίπου ανά θαλαμιζόμενο. Επίσης, υφίστανται δύο θάλαμοι για το προσωπικό που επιστρέφει από άδεια και παραμένουν εκεί για προληπτικούς λόγους για 14 ημέρες, ένας θάλαμος όπου διαμένουν οι οπλίτες που τυχόν θα κριθούν ως Ελεύθεροι Υπηρεσίας και ένας θάλαμος για τα εν υπηρεσία στελέχη. Για όλους τους θαλάμους υπάρχει ικανός αριθμός χώρων υγιεινής ενώ τοποθετήθηκαν επιπλέον τρεις χημικές τουαλέτες σε κατάλληλους χώρους πλησίον των θαλάμων.  Πάντως, γενικότερα η 98 ΑΔΤΕ,  στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές και οδηγίες αλλά και της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, εκτός των ως άνω μέτρων που ελήφθησαν σε όλα τα στρατόπεδα, προέβη επιπλέον στα ακόλουθα: • Προμήθεια 4 νεφελοποιητών για την απολύμανση των στρατοπέδων με τις προδιαγραφές που προβλέπονται και έχει ήδη προβεί σε απολυμάνσεις σε όλα τα στρατόπεδα και φυλάκια, οι οποίες θα συνεχιστούν να πραγματοποιούνται περιοδικά, σύμφωνα με τον ανάλογο προγραμματισμό ο οποίος έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα στρατόπεδα και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

• Κατασκευή αριθμού υφασμάτινων μασκών (105 μέχρι σήμερα) από το ραφείο του 98 ΤΥΠΕΘ, ενώ είναι σε εξέλιξη η κατασκευή άλλων 100. • Παραγγελία στην τοπική αγορά μεγάλου αριθμού μασκών (υφασμάτινες και FPP2), γυαλιών και στολών προστασίας καλύπτοντας το κόστος από ιδίους πόρους, τα οποία και παραλαμβάνονται σταδιακά. • Προμήθεια αρχικά πέντε ηλεκτρονικών θερμόμετρων κεφαλής.  • Παραγγελία αριθμού μασκών μίας χρήσης, αντισηπτικού, οθονίων, καλυμμάτων κεφαλής και ποδοναρίων στην 441 ΑΒΥΥ, αλλά και σε προμηθευτές στην Αθήνα τα οποία μας παραδίδονται σταδιακά.  • Κατάλληλο προγραμματισμό της διαδικασίας απόλυσης, για αριθμό οπλιτών θητείας που είναι σε άδεια και πρόκειται να επιστρέψουν το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να αποφευχθεί η επαφή τους με το υπόλοιπο προσωπικό. Κατά τα λοιπά επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στη (γ) σχετική απάντησή μου επί της (α) όμοιας που είχατε καταθέσει.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά