88ΣΔΙ: δεν έχει υποχρεωθεί κανένα στέλεχος να λάβει άδεια από τις δικαιούμενες


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Χρέωση αδειών λόγω πανδημίας κορvνοϊού, σε κανονικές άδειες στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα:  Με την από 11-03-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 55), δόθηκε η δυνατότητα στη Διοίκηση να προσδιορίζει τον αριθμό του προσωπικού που θα πρέπει να ευρίσκεται καθημερινά στην υπηρεσία, με δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας ή και με τον ορισμό κατ’ εξαίρεση προσωπικού ασφαλείας.  Επίσης, με συναφή διαταγή του ΓΕΕΘΑ, καθορίστηκε ότι η στελέχωση των Μονάδων-Υπηρεσιών, κατά την κρίση των Διοικητών-Διευθυντών και αναλόγως των αναγκών που διαμορφώνονται από επιχειρησιακές υποχρεώσεις, οφείλει να είναι η δυνατόν λιγότερη και όχι κάτω από το 50% της υπηρετούσας δύναμης, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που θα απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού.  Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στις άδειες που χορηγούνται στο προσωπικό της 88 ΣΔΙ, δεν έχει υποχρεωθεί κανένα στέλεχος να λάβει άδεια από τις δικαιούμενες (Κανονική ή ΑΜΔ), καθώς η χορήγησή τους γίνεται μόνο κατόπιν αναφοράς τους, με βάση την επιθυμία τους και με τους περιορισμούς που ισχύουν για τις μετακινήσεις, την τρέχουσα περίοδο, λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, οι Διοικήσεις των Μονάδων - Ανεξαρτήτων Υπομονάδων χορηγούν το σύνολο των προβλεπόμενων απαλλαγών μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, με βάση την κείμενη νομοθεσία καθώς και τις απαλλαγές οι οποίες δεν είχαν χορηγηθεί τις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και υποχρεώσεων.  Επίσης, χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού στο σύνολο των δικαιούμενων. 

Τέλος τα ανωτέρω ισχύουν και για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στη νήσο Λήμνο.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά