Ανακοίνωση Γραμματείας ΕΜΘ ΠΟΜΕΝΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΜΘ
        Αγαπητοί Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
        Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η ομοσπονδία (ΠΟΜΕΝΣ) σε συνεργασία με την Γραμματεία ΕΜΘ ξεκινάει την δικαστική διεκδίκηση για την ένταξη μας στην Β ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Ένα χρόνιο αίτημα μας γίνεται πραγματικότητα, ήρθε η ώρα να δείξουμε την δυναμική μας ως θεσμός για να επέλθει η δικαίωση.
       Ο ν.4609/2019, αντί να επιλύσει τις αδικίες αυτές, μάλλον τις επεξέτεινε αφού έδωσε μεν στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό Αξιωματικού, ωστόσο δεν βελτίωσε την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση. Την ίδια στιγμή μάλιστα, άλλες κατηγορίες προσωπικού μη προερχόμενες ομοίως από παραγωγικές σχολές, αμείβονται με τις αποδοχές της Β’ Κατηγορίας. Οι μισθολογικές απώλειες που υφίστανται οι ΕΜΘ από την άνιση αυτή μεταχείριση, προκειμένου μάλιστα για τους Ανθυπασπιστές και Ανθυπολοχαγούς, ανέρχονται από 76 ευρώ έως και 126 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας καθώς επίσης θα υπάρχει διαφοροποίηση στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, στα μερίσματα και στο εφάπαξ.
       Όταν εξαντλείς κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο που έχεις (Συναντήσεις – Ανακοινώσεις – Επιστολές) η μόνη οδός για την δικαίωση είναι η δικαστική.
      Στο δικαστήριο προσφεύγεις με τις απόψεις και τα επιχειρήματα σου, και διεκδικείς την αποκατάσταση – αδικία που έχει δημιουργηθεί. 
      Στον αγώνα που θα δώσουμε όλοι οι ΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ το προσεχές διάστημα, θα δούμε κάποιους συναδέρφους, που αυτοαποκαλούν τον εαυτό τους «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ», οι οποίοι όσο καιρό ήταν στην Ομοσπονδία και είχα τίτλους και θέσεις, δεν βοήθησαν όσο έπρεπε τον ταλαιπωρημένο θεσμό μας. Ξαφνικά μόλις έχασαν την θέση τους, θυμήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα του θεσμού μας, θέλοντας τώρα με τον τρόπο τους να πλήξουν την Ομοσπονδία καλύπτοντας τη δική τους συνδικαλιστική ανεπάρκεια εκπροσώπησης μας, λες και η ΠΟΜΕΝΣ ευθυνόταν που δεν αναδεικνύονταν τα θέματα μας και όχι αυτοί που είχαν αναλάβει τις θέσεις Γραμματέων και Τομεαρχών για τα θέματα μας.
      Οι ΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ δεν έχουμε τα χρονικά περιθώρια για πειραματισμούς στις πλάτες και στα χρόνια προβλήματα μας.
      Οι ΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ οφείλουμε να είμαστε αυστηροί σε κάθε έναν που θέλει να μας εκπροσωπήσει. Η ΠΟΜΕΝΣ μαζί με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της και όλους εμάς ξεκινάμε μια δυναμική διεκδίκηση για τη δικαίωση μας.
      Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε για το δικό μας καλό και των οικογενειών μας.      
Με συναδελφική εκτίμηση
Ανθστης (ΥΓ) Τζανετόπουλος Παναγιώτης
Γραμματέας Μονιμοποιηθέντων Εθελοντών

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά