Το ΓΕΕΘΑ βοηθάει στις έρευνες της πτώσης του ελικοπτερου των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 από την 06:30 Ω κατόπιν αιτήματος των Ιταλικών Αρχών, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S – 70B AEGEAN HAWK με τετραμελές πλήρωμα και έναν διασώστη συμμετέχει σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) που διεξάγεται δυτικά της νήσου Κεφαλληνίας εντός FIR Ρώμης, λόγω πτώσης Ελικοπτέρου των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων στη θάλασσα.

Επιπρόσθετα και κατόπιν σχετικού αιτήματος, Αεροσκάφος C – 130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στην επιχείρηση από την 17:30 Ω.

Η επιχείρηση SAR τελεί υπό το συντονισμό του Ιταλικού MARITIME RESCUE COORDINATION CENTER (MRCC).

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά