Η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά κήρυξε την έναρξη του 2ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων




Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, παραβρέθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου κήρυξε την έναρξη του 2ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων. Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν ο Αρχηγός ΓEEΘA Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Α. Στεφανής, ο Διοικητής LANDCOM LTG Thomson, ο Υποδιοικητής U.S Army EUROPE MG John Gronski, καθηγητές Ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, ενώ την παρακολούθησαν επίτιμοι αρχηγοί του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, εν αποστρατεία Αξιωματικοί Ελληνικών και ξένων Ενόπλων Δυνάμεων, η κα Πρέσβης του Ισραήλ κα Ίριτ Μπεν Άμπα Βιτάλε, και άλλοι προσκεκλημένοι.
Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά κατά την εναρκτήρια ομιλία της, δήλωσε:
 
"Με ξεχωριστή χαρά και τιμή καλωσορίζω τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους έγκριτους ομιλητές μας στο 2ο Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων που διοργανώνεται από κοινού από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Η παρουσία στο Συνέδριο έγκριτων στρατιωτικών, ακαδημαϊκών και ειδικών αναλυτών θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την ανάπτυξη γόνιμου προβληματισμού και την εξέλιξη της στρατιωτικής σκέψης, στην εποχή της πολυχωρικότητας. Οι τεχνολογικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, που αφορούν διαρκώς αυξανόμενα κομμάτια του πληθυσμού, δημιουργούν νέες και σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες δυνατότητες και ανάγκες σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Χώροι μικρής στρατηγικής σημασίας άλλοτε, όπως οι αυτοματισμοί, η ενημέρωση, τα κοινωνικά και ηλεκτρονικά δίκτυα, δημιουργούν γύρω τους σκηνικά πιθανών συγκρούσεων και πολεμικών αντιπαραθέσεων που η κρισιμότητά τους για την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας μας δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί επακριβώς. Οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται επίσης από τη συνεχή αλλαγή των δεδομένων και τη διασύνδεση πολλών, και ίσως ανεξάρτητων μέχρι πρόσφατα, πεδίων γνώσης, με τρόπους πολλές φορές απρόβλεπτους. Τα παραπάνω τονίζουν την ανάγκη για υψηλή, έγκυρη και ευρεία ενημέρωση και εκπαίδευση των αξιωματούχων μας που αναλαμβάνουν το κρίσιμο και καίριο έργο του στρατηγικού και αμυντικού σχεδιασμού. Ώστε να μπορούν να απαντήσουν σε κάθε πιθανή πρόκληση, από όπου και αν αυτή προέρθει.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, αναγνωρίζουμε την κρίσιμη σημασία των εξελίξεων και θέτουμε ως κύριο ζητούμενο την αύξηση της παρεχόμενης γνώσης και εμπειρίας σε όλους τους σχετικούς τομείς, ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολιτικού και στρατηγικού σχεδιασμού που θα τα λαμβάνει συνολικά υπόψη του και θα έχει υψηλές προοπτικές ασφάλειας και επιτυχίας.

Οι διακρίσεις των ομιλητών και των προσκεκλημένων μας σε διεθνές επίπεδο, και η πολύτιμη συνεισφορά τους στο ευρύ και κρίσιμο πεδίο της στρατιωτικής επιστήμης, θα μας προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία της γνώσης και της εμπειρίας τους.

Έχουμε επίσης τη χαρά ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών της 1ης ημέρας, η συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, θα επισφραγισθεί με την υπογραφή σχετικού μνημονίου.
Μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κηρύσσω την έναρξη του 2ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων, με τη βεβαιότητα ότι θα εκπληρώσει με μεγάλη επιτυχία τα υψηλά ζητούμενά του. Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε μαζί μας και εύχομαι η παρουσία σας στο Συνέδριο να αποδειχθεί πολύτιμη και ουσιαστική.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά