Τη Λήμνο και Λέρο «προσφέρει» στο ΝΑΤΟ ο Καμμένος για ανεφοδιασμό πλοίων

ti-limno-kai-lero-prosferei-sto-nato-o-kammenos-gia-anefodiasmo-ploiwnΤα λιμάνι του Ηράκλειου και των Χανίων ζητούν για ανεφοδιασμό τα Νατοϊκά σκάφη. Ελάτε και σε Λέρο και Λήμνο απαντά το υπουργείο άμυνας.
Tη βούληση της Ελλάδος να διαθέσει οποιοδήποτε λιμάνι, για ανεφοδιασμό, για τη διευκόλυνση τους στα πλοία της νατοικής δύναμης, όταν ολοκληρωθεί η κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της αποστολής τους -θα δρούν ανατολικά των ελληνικών νησιών και προς τα μικρασιατικά παράλια- , εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Αφορμή στάθηκαν αιτήματα της νατοικής δύναμης για ανεφοδιασμό τους σε Ηράκλειο και Χανιά, με την ελληνική πλευρά να προτείνει συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, τα λιμάνια στη Λέρο, τη Λήμνο...
Προς το παρόν στη δύναμη συμμετέχουν 4 πλοία. Στη Σούδα έχουν ελλιμενιστεί το γερμανικό και το καναδικό πλοίο. Στο κεντρικό Αιγαίο βρίσκονται μία ελληνική και μία τουρκική φρεγάτα, αναμένοντας οδηγίες. Το ιταλικό πλοίο συμμετέχει σε άσκηση στην Ιταλία και όταν ολοκληρωθεί θα επανασυνδεθεί με τη δύναμη,.
Στο Αιγαίο έπιχειρούν 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η χώρα μας προτίθεται να διαθέσει και άλλα στη δύναμη, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τη Συμμαχία.
Αναφορικά με ένα κείμενο που έχει κατατεθεί στη γενική γραμματεία του ανωτάτου στρατιωτικού διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη από την Τουρκία με τις παράνομες και παράλογες αξιώσεις της, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, απάντησε ότι το κείμενο αυτό ούτε έχει
πρωτοκολληθεί στη γ.γ.ούτε έχει κοινοποιηθεί στα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής. Μάλιστα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στις κατευθυντήριες οδηγίες του για το επιχειρησιακό σχέδιο προς τη στατιωιτκή επιτροπή δεν περιέλαβε ούτε ένα σημείο των αβάσιμων τουρκικών αξιώσεων που περιγράφονταν στο κείμενο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

thetoc
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά