"Υπουργέ μου, αδίκησες τον εαυτό σου και τους στρατιωτικούς"‏

Υπουργέ μου,
Νιώθω την ανάγκη να σου στείλω αυτή την επιστολή, έτσι σαν αποχαιρετισμό. Νιώθω την ανάγκη να σου πω μερικά πράγματα που έχω στο μυαλό εδώ και καιρό και κάποια άλλα που έχω στην.. καρδιά.
Ποτέ δεν συμφώνησα με αυτούς που προσπαθώντας να σε μειώσουν, σε αποκαλούσαν “ψεκασμένο”. Ποτέ δεν συμφώνησα με κανέναν μειωτικό χαρακτηρισμό που προσπαθούσαν να σου κολλήσουν οι εχθροί σου. Πίστευα πως είσαι ένας έξυπνος πολιτικός, με στόχους και με διάθεση προσφοράς… ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που όπως ακουγόταν και γραφόταν χρόνια, ήταν ο διακαής σου πόθος. Κι αν “εισιτήριο” σου για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπήρξε το σποτάκι των ΑΝ.ΕΛ. με το τρένο, αυτό που έκανε τους στρατιωτικούς να σε βάλουν στην καρδιά τους ήταν αρχικά μία σου δήλωση. Αλήθεια, τη θυμάσαι;;;
“Θέλω να στείλω ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι ΑΝ.ΕΛ. σε μια κυβέρνηση Εθνικής συνεννόησης ή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή σε μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, είναι ότι θα εφαρμοστεί ΆΜΕΣΑ, η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας…”.
Ναι Υπουργέ μου. Έτσι είχες πει. Βέβαια τη θέση στην κυβέρνηση την πήρες, συμμετείχες σε αυτή, αλλά την “προϋπόθεση” που έθεσες, την ξέχασες. Βέβαια για να μη σε αδικήσω, συχνά-πυκνά το ανέφερες το θέμα. Το ανέφερες όμως μόνο αλλά επί της ουσίας… το ξέχασες.
Η αλήθεια είναι πως η παρουσία σου στο Υπουργείο στην αρχή μας γέμισε αισιοδοξία. Όχι φυσικά γιατί περιμέναμε τα λεφτά του ΣτΕ, αλλά γιατί πιστεύαμε ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα χρήματα, υπήρχαν τόσο άλλα πράγματα που μπορούσες να κάνεις και δεν θα σου κόστιζαν ούτε ΕΝΑ ευρώ. Επτά μήνες ήσουν στην ηγεσία και δεν έκανες απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Άδεια Ανατροφής Τέκνου, Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών, Ωράριο Εργασίας, Μεταθέσεις και τόσα άλλα θέματα μέριμνας προσωπικού,φάνηκε πως ούτε σε άγγιξαν. Πόσο θα σου κόστιζαν νομίζεις; Εντελώς τίποτα! Μηδενικό κόστος για τον προυπολογισμό… απίστευτη ανακούφιση στο προσωπικό σου. Δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ όμως.
Έχω και άλλη πικρία όμως Υπουργέ μου. Μαθαίνω πως από την αρχή οι στρατιωτικοί προσπάθησαν να σε συναντήσουν. Όχι για να φωτογραφηθούν μαζί σου! Για να σου καταθέσουν τα προβλήματα τους, να σε ενημερώσουν για πράγματα που δεν γνωρίζεις και να σου παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις. Κι εκεί όμως έδειξες πρόσωπο που δεν περίμεναν. Πέταξες στα σκουπίδια κάθε πρόταση τους και αρνήθηκες καν να απαντήσεις στα αιτήματα τους για συνάντηση. Βέβαια κάτι “τσακάλια” του περιβάλλοντος σου φρόντισαν να κοροϊδέψουν ακόμα περισσότερο τους στρατιωτικούς, τάζοντας τους ότι θα μεσολαβήσουν να τους συναντήσεις. Αυτόκλητοι μεσολαβητές ξεπήδησαν από την ανυπαρξία τους και υποσχέθηκαν διαμεσολάβηση. Ήταν όμως ΟΛΑ ψέματα. Και καταλαβαίνεις ποιον εξέθεσαν;;; Τέλος μαθαίνω πως προκειμένου να σε συναντήσουν, οι φουκαράδες οι στρατιωτικοί απευθύνθηκαν σε βουλευτές και υπουργούς σου, μήπως και αυτοί σε πείσουν για μια συνάντηση. Δε βαριέσαι… παχιά λόγια κι αυτά.
Υπουργέ μου, έκανες όμως και άλλα λάθη. Μάζεψες τριγύρω σού ανθρώπους που δεν έπρεπε. Ανθρώπους που δεν κάνουν για τη δουλειά που τους πήρες. Υπουργέ μου, δεν μαθαίνεις το στρατό από χαρτογιακάδες. Δεν μαθαίνεις τον στρατό και τα προβλήματα του από επαγγελματίες πολιτικάντηδες. Αν θέλεις να μάθεις πραγματικά το στράτευμα, πρέπει να απευθυνθείς σε αυτούς που υπηρετούν σε αυτό. Όχι σε καρεκλοκένταυρους που στο τέλος θα σε προδώσουν… όπως και το έκαναν. Το βλέπεις νομίζω.
Νομίζω πως έπαιξες και έχασες! Νομίζω πως τώρα είναι αργά. Κι αν θέλεις και μια προσωπική εκτίμηση, ποτέ ξανά δεν θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις αυτά που έπρεπε. Νομίζω πως μπορεί να πραγματοποίησες το όνειρο σου για αυτή τη θέση, αλλά ίσως αυτό να ήταν και το πολικό “βατερλό” σου. Κανείς δεν θα θυμάται να εκατοντάδες αρνιά που έψησες το Πάσχα, ούτε τους χορούς και τα πανηγύρια που στήθηκαν στην παρέλαση. Όλοι όμως θυμούνται, σχολιάζουν και σε κρίνουν από αυτά που είπες και δεν έκανες.
Υπουργέ μου, αδίκησες τον εαυτό σου… αδίκησες όμως και τους στρατιωτικούς !!!
Κ.Δ.
Μέλος Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά