ΟΥΚ-άς έσωσε δυο αδέλφια από σίγουρο πνιγμό στην Στυλίδα!

   Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Στυλίδας. Λιμενικός με αυτοθυσία έσωσε δύο αδέρφια που κινδύνευαν με πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή αφού είχαν βουτήξει από τη μεγάλη γέφυρα!
Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν έγιναν γύρω στις 19:00 χθες το απόγευμα όταν δυο αδέλφια, ηλικίας περίπου 30 ετών, από τη Λαμία, πήγαν για μια ακόμη βουτιά στην ιστορική γέφυρα της Αγίας Μαρίνας.
Όπως γράφει το lamiareport.gr, δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα ακολουθούσε.
Μετά τη βουτιά τα δυο αδέλφια άρχισαν να κολυμπούν για να βγουν στη στεριά, όμως τα μποφόρ και ο δυνατός κυματισμός έκανε δύσκολη την προσπάθειά τους με αποτέλεσμα να κουραστούν και να μην μπορούν να βγουν.
«Φωνάξτε το Στράτο ρε παιδιά»
Οι λουόμενοι που έβλεπαν ότι τα δυο αδέλφια κινδυνεύουν να πνιγούν, δεν τολμούσαν να βουτήξουν γιατί οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. «Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τα κύματα ήταν τεράστια και ο αέρας δυνατός. Όποιος βουτούσε και προσπαθούσε να φτάσει τόσο μακριά θα κινδύνευε και αυτός. Τότε κάποιος από την Αγία Μαρίνα είπε: «Τρέξτε να φωνάξετε το Στράτο. Μόνο αυτός μπορεί….»
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στράτος Μπαμπαούσης είναι λιμενικός που υπηρετεί στη Γλύφα και το σπίτι του είναι στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. «Είναι βατραχάνθρωπος (ΟΥΚας) με πολλές διακρίσεις ενώ στο παρελθόν έχει σώσει μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του μια ηλικιωμένη γυναίκα που κινδύνεψε να πνιγεί στη Σκάλα Αταλάντης….», είπε κάτοικος της Αγίας Μαρίνας στο LamiaReport.
«Άσε με εμένα, σώσε τον αδελφό μου!»
Ο λιμενικός Στράτος Μπαμπαούσης μόλις ενημερώθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξε και βούτηξε για να σώσει τα δυο αδέλφια. «Παρακολουθούσαμε με κομμένη την ανάσα. Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πάρα πολύ για τα δυο αδέλφια. Ο ένας μάλιστα από τους δυο προσπαθούσε να βοηθήσει τον άλλο που ήταν πιο εξουθενωμένος και τον είχαν εγκαταλείψει εντελώς οι δυνάμεις του….Ήταν ένα θρίλερ. Κινδύνεψε να πνίγει και ο ίδιος, γιατί τον τραβούσαν κάτω. Τελικά μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια τα κατάφερε. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Τέτοιοι άνθρωποι τιμούν το λιμενικό ..», είπε ένας από τους λουόμενους που βρέθηκαν στο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δυο αδέλφια όταν είδε ότι τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ, φέρεται να είπε στον λιμενικό «Άσε με εμένα. Σώσε τον αδελφό μου»
  
πηγη athensmagazine.gr
http://expresstime.gr/chilia-mpravo-re-magka-ouk-as-esose-dio-adelfia-apo-sigouro-pnigmo-stin-stilida
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά