Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη συντριβή του μαχητικού στο δυτικό Σάσεξ

Την αύξηση του αριθμού των θυμάτων, τα οποία είχαν καταμετρηθεί σε επτά το Σάββατο (22/8), αναμένουν οι βρετανικές αρχές, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ενημέρωσης της αστυνομίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν την έρευνα στον αυτοκινητόδρομο που συνετρίβη το αεροπλάνο τύπου  Hawker Hunter, το οποίο συμμετείχε στον αγώνα επίδειξης Shoreham airshow.


Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, ο πιλότος του αεροσκάφους, ονόματι Άντι Χιλ μεταφέρθηκε στο Royal Sussex County Hospital, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, «δίνοντας μάχη για τη ζωή του», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.



Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε τέσσερα αυτοκίνητα, ωστόσο οι νεώτερες πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για αρκετά περισσότερα. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει επιβεβαιωμένα τη ζωή τους, ενώ 14 ακόμα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Ωστόσο, πληροφορίες από το σημείο της έρευνας αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και άλλα πτώματα, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων.


Το βίντεο από το συμβάν είναι συγκλονιστικό. Ο πιλότος επιχείρησε μία στροφή 360 μοιρών, ανέβηκε κάθετα τον ουρανό, κατάφερε να γυρίσει τη μύτη προς το έδαφος, αλλά στο σημείο αυτό στόλαρε και ξεκίνησε την κάθετη πτώση του. Την τελευταία στιγμή ο πιλότος καταφέρνει να το ισορροπήσει, όμως είναι πλέον αργά, καθώς είχε πλησιάσει μόλις λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε αυτοκινητόδρομο με πυκνή κυκλοφορία οχημάτων εκείνη τη στιγμή, προκαλώντας μία πύρινη μπάλα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Άρτσι Τιπλ, δήλωσε ότι αρχικά ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα, αλλά όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, σοκαρίστηκε.



Η Άλις Σάουθολ, η οποία οδηγούσε στην αυτοκινητόδρομο, έχοντας στομ αυτοκίνητο και τα δύο ανήλικα παιδιά της ήταν πιο παραστατική στην περιγραφή της λέγοντας: «Προκλήθηκε μεγάλη φωτιά και αμέσως βγήκαμε από το αυτοκίνητο με τα παιδιά και τρέξαμε μακριά, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν έκρηξη, καθώς ήμασταν μόλις 15 μέτρα απόσταση από το συμβάν».

Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν ήταν το πρώτο που έχει καταγραφεί στο Shoreham Airshow. Το 2007, ο κασκαντέρ των ταινιών Τζέιμς Μποντ, Μπρίαν Μπράουν, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 49 ετών, όταν συνετρίβη με ένα αεροπλάνο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, τύπου Hurricane, στην προσπάθειά του να αναπαραστήσει μία δύσκολη μανούβρα από τη Μάχη της Βρετανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η σημερινή επίδειξη του σόου ακυρώθηκε, λόγω του τραγικού συμβάντος του Σαββάτου.

protothema.gr
























Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά