Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο. Δυνάμεις του στρατού σε ετοιμότητα

Δύσκολη είναι η αποψινή νύχτα για το νησί της Ρόδου, καθώς η φωτιά που ξέσπασε από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική περιοχή ανάμεσα σε Τσαΐρι και Παστίδα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.  Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και η καταστάση χαρακτηρίζεται «εκτός ελέγχου», ενώ πρωταρχικός στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφθάσει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Έχουν καεί τουλάχιστον ένα σπίτι τρία αυτοκίνητα, ενώ καταστροφές υπέστη και μια επιχείρηση βιοτεχνίας αλουμινίου, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πυρκαγιά στην περιοχή Τσαΐρη καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά κατοικίες.



Ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Τσαΐρη και Αγία Βαρβάρα. Το μέτωπο μήκους ενάμιση χιλιομέτρου έχει πολυδιασπαστεί και δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε από τις εναέριες ούτε από τις επίγειες δυνάμεις.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσει η ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων που τροφοδοτούν την κεντρική δεξαμενή της ξενοδοχειακής ζώνης στην Ιξιά και να μείνει η περιοχή χωρίς νερό.







Στο σημείο επιχειρούν 24 οχήματα, 54 πυροσβέστες, 12 του πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα ΟΤΑ, τρία ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, όμως λίγα λεπτά πριν τις 21:00 τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Η κεντρική διοίκηση αποφάσισε να στείλει σημαντικές ενισχύσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, η οποία μαίνεται και απειλεί κατοικημένες περιοχές.Από την Αθήνα αναχώρησαν 13 οχήματα, με 50 πυροσβέστες, 11 του πεζοπόρου από την 1η ΕΜΑΚ, με Super Puma. Επίσης, αναχώρησαν με C130 από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη άλλοι 61 πυροσβέστες.





Δυνάμεις του στρατού, του δασαρχείου, της αστυνομίας και των εθελοντικών ομάδων είναι επί ποδός και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκκενώσουν κατοικίες ή βιοτεχνίες και επιχειρήσεις, αν χρειαστεί.












Πηγή: dimokratiki.gr , rodiaki.gr zougla.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά